Omzet Marokkaanse zachtfruitsector op €263 miljoen geraamd

Uit gegevens van het regionale Directoraat van de Landbouw in Tangier-Tetouan-Al Hoceima heeft de zachtfruitsector in de regio Loukkos sinds haar introductie een forse groei doorgemaakt. 

Loukkos levert 80% van de totale zachtfruitproductie van het land. Volgens een artikel op moroccoworldnews.com wordt de omzet van de zachtfruitsector op €263 miljoen geraamd en levert de sector jaarlijks 6 miljoen werkdagen op, wat overeenkomt met 23% van de werkgelegenheid in de regio Tangier-Tetouan-Al Hoceima.

Bovendien wordt deze sector gekenmerkt door een dynamische export. 65% van de totale aardbeienproductie wordt geëxporteerd. Voor frambozen en blauwe bessen liggen de percentages op respectievelijk 90% en 95%. 

Het zachtfruit wordt naar 30 verschillende bestemmingen geëxporteerd, waaronder 16 EU-landen, de Golfstaten, Australië, Noord-Afrika en Latijns-Amerika.

Het merendeel van de doelstellingen van het zachtfruitprogramma, dat van 2104 tot 2020 loopt, is bereikt. Het zachtfruitareaal in de regio Loukkos telt ruim 4.656 hectare en is goed voor een totale productie van 134.000 ton. In de regio bevinden zich eveneens twintig pakstations. 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018