Grote overname in Canadese champignonsector

Highline Mushrooms heeft de coöperatie Prairie Mushrooms overgenomen. Prairie is een van de grootste geïntegreerde groepen van champignontelers en -exporteurs van West-Canada. Door de overname wordt de bedrijfsvoering van Highline in West-Canada versterkt. Ook wordt zo de positie van Highline verbeterd als zowel de grootste biologische champignonteler van Canada als de enige teler die in Canada van kust tot kust actief is. De activiteiten van Highline in West-Canada omvatten nu onder andere vijf teeltbedrijven in British Columbia en Alberta. 

Highline werkt op dit moment in West-Canada onder het merk All Seasons' Mushrooms. Na de overname zal de gehele groep verder gaan als Highline Mushrooms. De huidige directeur van Prairie Mushrooms, Duke Tran, zal verantwoordelijk worden voor de leiding van Highline in West-Canada. 
 
"De meer dan 1.600 werknemers die verspreid over Canada voor Highline werken, zullen zich blijven focussen op het voeden van onze gemeenschappen en het milieu," zegt een verklaring van het bedrijf.
 
Citaten
"Prairie past uitstekend tussen onze bestaande activiteiten op het gebied van champignons in West-Canada. Dit geldt vooral gezien het vertrouwen dat belangrijke klanten in Prairie hebben en de significante capaciteit voor biologische teelt." – Aaron Hamer, directeur en CEO van Highline.
 
"Ik ben erg enthousiast om met Duke samen te werken. We gaan onze groei in West-Canada voortzetten, terwijl we tegemoet komen aan de toenemende behoefte van onze klanten naar kwaliteit en meer innoveren om aan de vraag van de consument te voldoen," aldus Hamer
 
"Dankzij samenwerking met Highline kunnen we onze ondernemingen combineren met de duidelijke marktleider op het gebied van technische expertise en kwaliteit in Canada. Samen zullen we in staat zijn om buitengewone producten en diensten aan onze klanten te leveren. Wat echter nog belangrijker is, is dat het mij bij kennismaking met Highline duidelijk werd dat we echt dezelfde normen en waarden delen," aldus Duke Tran, directeur voor West-Canada.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018