Koningin Maxima opent World Horti Center

Tholen - Koningin Maxima heeft gisteren het World Horti Center in Naaldwijk geopend. Aanwezig daarbij waren ook minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, BNN presentator Jan Versteegh, de usual suspects uit tuinbouwend Nederland, tal van genodigden, participerende bedrijven, vertegenwoordigers van MBO Westland en van de verschillende betrokken overheidsinstanties en tot slot een stevige batterij pers.


Maxima wordt door initiatiefnemer van het WHC Peter van Adrichem rondgeleid. Hier in een van de proefkassen (een proef met lisianthus)

Klik hier voor een uitgebreide impressie

Het woord uniek is niet van de lucht, maar de dames en heren initiatiefnemers hebben ook echt wat bij elkaar weten brengen. In het centrum komen overheid, onderwijs en bedrijfsleven daadwerkelijk samen en maakt iedereen reclame voor iedereen. Omdat Nederland, zoals u weet, o.a. als innoverend tuinbouwland wereldwijde bekendheid geniet, en omdat in dit ene gebouw het neusje van de zalm op gebied van onderzoek, kassenbouw, zaden, automatisering, logistiek etc. is samengebracht, kan de geïnteresseerde buitenlander er met al zijn vragen terecht.Een eerste en niet onbelangrijk succesje is ook al geboekt. De participerende bedrijven zijn stuk voor stuk gevraagd zich voor enkele jaren aan het WHC te verbinden en tot voor enkele maanden geleden was het nog spannend: is er wel genoeg animo? Min of meer last minute zijn de lege plekken opgevuld en, sterker nog, is de stemming compleet omgeslagen. Last minute namelijk kwamen enkele berichten binnen van bedrijven die meldden 'oh wij doen ook mee!' - Dümmen, Schoneveld, Van Zanten - waarop de ruimte nu plotsklaps vergeven is en anderen beteuterd de boot zien vertrekken.


De openingsceremonie was met dans, muziek, een uitgebreide video en het uiteindelijk op een knop drukken door Maxima, een mooi spektakel

Klik hier voor een uitgebreide impressie

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Even reactie aangaande Sjaak vd Tak
Deze was wel degelijk aanwezig en zat op de rij achter Koningin Maxima
Adrie Visbeen, N.Tonge - 2018/03/09 20:08:20.000


SJAAK WAS ER BIJ.
Tuinder, Barendrecht - 2018/03/13 19:17:05.000


Ik mis Sjaak van der Tak op al deze mooie foto,s
Ouwe Tuinder, Westland - 2018/03/09 09:08:53.000© AGF.nl 2018