Eerste groene paprika van 2018 geveild bij BelOrta

Bij BelOrta werden de eerste groene paprika's van het jaar geveild. De paprika's werden aangeleverd door producenten Stannuco en VGT Zeeuws-Vlaanderen. De eerste paprika's werden aangekocht door Nelly De Winne voor € 2,10/kg. De primeurverkoop van de groene paprika is traditioneel de voorbode van de rode, gele en oranje paprika's van eigen bodem, die binnenkort eveneens opnieuw beschikbaar zijn (de rode variant vanaf week 13 en de gele variant vanaf week 12). 


Bruno Vuerinckx overhandigt Nelly de Winne de paprika's 

Stabiel areaal voor de verschillende variëteiten
In 2017 werden bij BelOrta ruim 2.600.000 kg Flandria groene paprika's aangevoerd. Dit jaar daalt het areaal groene paprika terug tot het niveau van 2016. Het areaal van de gele paprika daalt licht, terwijl het areaal van de rode paprika licht uitbreidt. Dankzij de belangrijke rol in zowel traditionele Vlaamse klassiekers (bijvoorbeeld ovenschotels) als in de mediterrane keuken blijft de paprika toch ook één van de populairste groenten in België.

Keuze in overvloed in BelOrta paprika-assortiment
Naast de standaardvarianten paprika's (groen, geel, rood en oranje) biedt BelOrta ook een uitgebreid gamma aan specialiteiten, elk met hun eigen unieke eigenschappen, aan. Zo zijn er onder andere de Sweet Palermo, met een zoete smaak, de babypaprika, de gezonde mini-snack en de Lamuyo. Deze sappige, stevige paprika met een opvallend grote maat en gewicht is goed geschikt om te grillen, op de barbecue en in ovengerechten. Ook biedt BelOrta pittige pepers aan zoals de Jalapeño, Piccantina en Habanero. BelOrta heeft ook een assortiment biologisch geteelde paprika's die over een paar weken beschikbaar zullen zijn.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
Supervisor Verkoop
BelOrta
+32(0)15 565 316

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018