Almeria, Spanje

Telers en handelaren praten over uitdagingen snacktomatensector

Met ruim 200 vertegenwoordigers uit de sector verenigd was het Spaanse Almeria gisteren nog meer dan normaal het centrum van de wereldwijde snacktomatenmarkt. Op uitnodiging van Syngenta stonden telers en handelaren stil bij de uitdagingen die de sector aan kan zien komen en mogelijke manieren om daarmee om te gaan. Onder de genodigden waren ook 50 deelnemers uit de Nederlandse en Belgische snacktomatensector.
De avond werd afgesloten met een galadiner

Vier jaar geleden organiseerde Syngenta eenzelfde soort evenement. "We hadden vertrouwen in de markt en in de producten die wij als veredelaar de markt kunnen bieden", vertelde Matthew Johnston bij de opening van de dag. "Die verwachtingen zijn uitgekomen: de snacktomaat heeft een enorme groei doorgemaakt." Met het volwassen worden van de sector ontstaan echter ook nieuwe uitdagingen: hoe blijf je je onderscheiden in de markt, hoe weet je wat er met je product gebeurt en hoe kun je aan de veranderende wensen van je klanten blijven voldoen? De komende dagen daar natuurlijk meer over.
Onder de meer dan 200 deelnemers was ook een delegatie uit Italië

De dag werd afgesloten met een galadiner en krijgt vandaag vervolg met een bezoek aan de Syngenta demokas en coöperatie La Palma.


Een deel van het Belgisch/Nederlandse team

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018