Italiaans Olivieri verkoopt jaarrond selderij en venkel

Specialisatie: smaakvolle groenten

De kou heeft de afgelopen week flink huisgehouden in Italië en heeft vele groenten beschadigd. Ook selderij en venkel zijn getroffen en de verwachting is dat de schade omvangrijk zal zijn.


Selderij wordt in drie regio's in Italië geteeld en geëxporteerd naar 10 landen

Katia Bagagli zet samen met haar zus Stefania het familiebedrijf Olivieri voort. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verbouwen, verwerken en verhandelen van groenten, met name selderij en venkel. Ook aardappelen behoren tot het assortiment, die onder andere worden geleverd aan fastfoodketen McDonald's.


Broccoli, verkoopklaar

"Selderij en venkel zijn onze belangrijkste producten en klanten nemen dat het hele jaar bij ons af. Maar we zetten bijvoorbeeld ook broccoli en peterselie af. De selderij komt uit Apulië. Het is een variëteit die zich gekenmerkt door een witte kleur als het gaat om rijping en het is zonder filamenten. Dankzij deze kenmerken wordt deze veel gebruikt voor catering en verse consumptie in het algemeen. We verkopen ook veel in het buitenland, bijvoorbeeld in Frankrijk, waar ze zeer veeleisend zijn ten aanzien van organoleptische kwaliteit," zegt Kania.
 

Deze bleekselderij kenmerkt zich door zijn witte kleur en afwezigheid van filamenten

De smaak van de producten is erg belangrijk en het bedrijf streeft er dan ook naar om te zorgen dat dit ten allen tijde in orde is.


Venkel in houten kisten

"De selderij wordt in drie regio's geteeld, Apulië, Emilia-Romagna en Abruzzo. We krijgen vaak de vraag of het product kan worden verpakt in houten kisten van 40 bij 60 cm of in kartonnen dozen. We zijn wat dat betreft erg flexibel en kunnen aan elke verpakkingsaanvraag voldoen."Ook de venkel wordt in deze drie gebieden verbouwd en de continuïteit wordt 12 maanden per jaar gegarandeerd. De laatste weken was de markt niet bevredigend en nu is het afwachten in hoeverre de vorst schade heeft veroorzaakt en welke invloed dit heeft op de prijzen.


Katia Bagagli

"Over het algemeen exporteren we 60% naar het buitenland en worden de producten verkocht in supermarkten in 8 tot 10 landen. In Italië leveren we aan groothandelsmarkten. Soms als ik de supermarkt groenten zie liggen, vind ik het vaak teleurstellend. Dan denk ik dat we terug moeten gaan naar het verbeteren van de aroma's en smaken, zelfs als dit ten koste gaat van de productiviteit, maar de markt moet inzien dat goede producten niet voor een habbekrats weggaan," zegt Katia.

Contact:
Olivieri SRL
Via Tosi 1005
47030 San Mauro Pascoli (FC)
Tel.: +39 0541/930577
Tel.: +39 3358022431
E mail: info@bagagliolivieri.it
Site: www.bagagliolivieri.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018