Bayer onderhandelt exclusief met BASF over verkoop groentenzadenonderdeel

Bayer voert exclusief gesprekken met BASF over de verkoop van de volledige groentenzadentak. Door deze en gerelateerde zetten is Bayer er van overtuigd alle zorgen van de Europese Commissie uit de lucht te nemen.

Op 13 oktober 2017 bereikten Bayer en BASF al een overeenkomst over de verkoop van de het Crop Science onderdeel. Die deal had een waarde van 5,9 miljard euro. Deze deal omvatte het wereldwijde glufosinate-ammonium onderdeel van Bayer en de daaraan gerelateerde LibertyLink technologie voor herbicide tolerantie, vrijwel de volledige vollegrondszadenafdeling en de respectievelijke R&D onderdelen. Het zadenonderdeel omvat onder andere de katoentak (exclusief India en Zuid-Afrika), koolzaad/canola onderdelen in Noord-Amerika en Europa en de sojabonenafdeling.

Elke verkoop en licentie-overdracht gebeurt onder voorwaarde dat de aankoop van Monsanto door gaat. Die aankoop ligt nog ter beoordeling bij de mededingingsautoriteiten. De Europese Commissie heeft onlangs de deadline voor de beoordeling verschoven naar 5 april. Bayer werkt nauw samen met autoriteiten wereldwijd om de deal in het tweede kwartaal van dit jaar te kunnen afronden.

Meer informatie:
Bayer
bayer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018