Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nitin Agrawal, Euro Fruits

"De vraag naar pitloze witte druiven blijft groeien"

De druivenpluk in India is al even aan de gang en volgens een exporteur kon het seizoen niet beter verlopen. "De kwaliteit van de druiven is dit jaar zeer goed en ook het weer was prima. We hebben veel zonneschijn gehad en dat heeft gezorgd voor uitstekende maten, een hoog suikergehalte en goede kwaliteit," vertelt Nitin Agrawal van Euro Fruits. 

Volgens Agrawal heeft de regenval die het belangrijkste druiventeeltgebied Nasik twee maanden geleden teisterde alleen gevolgen heeft gehad voor de druiven die voor de binnenlandse markt bestemd waren.



Europa, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk zijn de drie grootste markten voor Euro Fruits. "We zijn zeer tevreden over deze markten dit seizoen," vervolgt Agrawal. "Nog belangrijker is het dat onze klanten op deze markten ook tevreden zijn over Euro Fruits. We leveren consistente volumes, exporteren uitsluitend volgens de programma's en weten vanaf dag één exact welke volumes we moeten exporteren."

95% van de druiven die naar bovengenoemde markten worden geëxporteerd, zijn pitloze witte Thompson druiven. De laatste jaren heeft Euro Fruits alleen kleine volumes pitloze blauwe druiven naar een aantal nichemarkten geëxporteerd. "De vraag naar pitloze witte druiven neemt nog altijd toe," vertelt Agrawal. "Het feit dat Chileense witte Thompson druiven momenteel kampen met kwaliteitsproblemen draagt hier eveneens aan bij. Hierdoor hebben Indiase druiven meer kansen op de Europese en Britse markt. Anderzijds verdienen Indiase telers ook wel een pluim omdat ze er uitstekend in slagen pitloze witte Thompson druiven te telen in India.
 
Euro Fruits is ook actief op de markt in Zuidoost-Azië maar speelt hier een bescheiden rol. "Dit is vooral een markt voor vroege druiven die nog voor het Chinese Nieuwjaar geëxporteerd kunnen worden. We zijn hier nog niet groot maar raken steeds vertrouwder met deze markt. De laatste jaren zijn er veel blauwe pitloze rassen aangeplant en de volumes zullen toenemen zodra deze plantages volledig productief worden. De oogst is voor 65% voltooid en het seizoen duurt nog 7 weken.

Voor meer informatie:
Nitin Agrawal
Euro Fruits India
Mobile +919820033751
Email: nitin@eurofruits.com
Publicatiedatum: