Noodhulp voor aardappeltelers in Estland

Het ministerie van landbouw van Estland gaat aardappel- en groententelers financieel ondersteunen. De steun wordt gegeven aan telers die door de buitensporig zware neerslag van de afgelopen herfst niet in staat zijn geweest om hun oogst volledig binnen te halen.

"Door de zware neerslag van de herfst van 2017 zijn een groot aantal telers in een moeilijke economische situatie beland," zegt de minister van landbouw, Tarmo Tamm, in een persbericht. "Daarom is deze buitengewone maatregel bedoeld voor de ondersteuning van Estlandse aardappeltelers en groententelers, die op volle grond werken en een deel of het geheel van hun oogst niet binnen hebben kunnen halen."

De telers die voor de ondersteuning in aanmerking komen zijn bedrijven die in 2017 hiervoor een aanvraag hebben gedaan, die vervolgens is goedgekeurd. Om in aanmerking te komen, moet er sprake zijn van een terrein waarvan geen oogst is verkregen met een areaal van minstens 0,3 hectare. Bij het berekenen van de totale gemiste oogst worden stukken terrein van minstens 0,01 hectare ook meegerekend.

News.err.ee meldt dat de Estlandse raad voor landbouwregisters vanaf 19 tot 23 maart open staat voor nieuwe aanvragen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018