BelOrta verkoopt eerste Belgische aardbeien

De eerste Belgische aardbeien van BelOrta zijn vanaf vandaag beschikbaar. De primeuraardbeien zijn van de vroege variëteit Sonata en werden aangevoerd door producent Lieven Colembie. Door productie onder belichting en het zonnige weer in februari start ons aardbeiseizoen een paar dagen vroeger dan vorig jaar

Stabiel areaal
Vorig jaar werd er via BelOrta bijna 11 miljoen kg aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of volle grond. Het areaal aardbeien bij BelOrta bedraagt dit jaar 330 ha. De belangrijkste rassen blijven Elsanta, Portola en Elegance, aangevuld met Harmony en Malling Centenary. Traditioneel is de vroege soort Sonata de eerste bij BelOrta.

Tweede jaar onder belichting
Sinds vorig jaar worden er op BelOrta aardbeien onder belichting geteeld. Tijdens de donkere wintermaanden kan hiermee het gebrek aan licht voor de aardbeiproductie opgevangen worden. Dankzij deze teelttechnieken kan er tijdens alle seizoenen genoten worden van onze smakelijke BelOrta aardbeien. Om deze producten dit jaar weer doen op te vallen in de fruitrayon, kozen de producenten voor een opvallende aardbeienpunnet. Op de achterkant staan spelletjes voor jong en oud.


De eerste aardbeien worden aangevoerd door Lieven Colembie

Voor meer informatie:
Sofie Lambrecht
Divisiehoofd Marketing
BelOrta

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018