Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta verkoopt eerste Belgische aardbeien

De eerste Belgische aardbeien van BelOrta zijn vanaf vandaag beschikbaar. De primeuraardbeien zijn van de vroege variƫteit Sonata en werden aangevoerd door producent Lieven Colembie. Door productie onder belichting en het zonnige weer in februari start ons aardbeiseizoen een paar dagen vroeger dan vorig jaar

Stabiel areaal
Vorig jaar werd er via BelOrta bijna 11 miljoen kg aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of volle grond. Het areaal aardbeien bij BelOrta bedraagt dit jaar 330 ha. De belangrijkste rassen blijven Elsanta, Portola en Elegance, aangevuld met Harmony en Malling Centenary. Traditioneel is de vroege soort Sonata de eerste bij BelOrta.

Tweede jaar onder belichting
Sinds vorig jaar worden er op BelOrta aardbeien onder belichting geteeld. Tijdens de donkere wintermaanden kan hiermee het gebrek aan licht voor de aardbeiproductie opgevangen worden. Dankzij deze teelttechnieken kan er tijdens alle seizoenen genoten worden van onze smakelijke BelOrta aardbeien. Om deze producten dit jaar weer doen op te vallen in de fruitrayon, kozen de producenten voor een opvallende aardbeienpunnet. Op de achterkant staan spelletjes voor jong en oud.


De eerste aardbeien worden aangevoerd door Lieven Colembie

Voor meer informatie:
Sofie Lambrecht
Divisiehoofd Marketing
BelOrta
Publicatiedatum: