Lidl verbetert winkels in Italië

Ahold Delhaize heeft populairste keten van Servië

Ahold Delhaize heeft populairste keten van Servië
De supermarktketen Maxi is onlangs bij de Servische My Choice-prijsuitreiking verkozen tot de populairste keten van Servië. Maxi is in handen van Ahold Delhaize. De prijsuitreiking is georganiseerd door My Serbia, een organisatie voor toerisme, in samenwerking met de Servische kamer van koophandel. Met de My Choice-prijzen worden de beste nationale producten en merken onderscheiden, die worden bepaald aan de hand van een enquête onder zo'n 1.900 consumenten. Maxi kwam in de categorie voor supermarkten op de eerste plaats, gevolgd door de lokale keten Tempo.
Bron: esmmagazine.com

China: online jaaromzet van JD.com neemt toe met 39,5%
JD.com had in 2017 een netto jaaromzet van CNY362,3 miljard (€46,4 miljard). Jaar op jaar was dit een toename van 40,3%. De netto omzet van directe online retail nam met 39,5% toe. Per 31 januari 2018 werkt JD.com via de joint venture New Dada samen met 163 Walmart-vestigingen, 388 Yonghui-locaties en nog een aantal andere supermarkten aan online thuisbezorging. New Dada is op dit moment het grootste logistieke bedrijf en online supermarktplatform van China dat door middel van crowdsourcing is opgezet.
Bron: retailanalysis.igd.com

Lidl verbetert winkels in Italië
Lidl heeft in Milaan zijn eerste winkel volgens een nieuw ontwerp heropend. Het filiaal van 1.400 vierkante meter is iets groter dan de standaard Lidl-winkel in Italië. Daardoor kan de vestiging een groter assortiment opslaan, waarbij met name is gefocust op biologische en veganistische producten. Ook heeft Lidl het assortiment van zijn huismerk Deluxe uitgebreid en worden er meer lokale producten aangeboden. Volgens Emilio Arduino van Lidl in Italië is de nieuwe stijl van de winkels de interpretatie van Lidl voor de toekomst van zijn locaties. "De belangrijkste veranderingen hebben betrekking op het gebouw en de duurzame aspecten daarvan. Op het logistieke niveau zijn er geen wezenlijke veranderingen," aldus Arduino.
Bron: retailanalysis.igd.com


Sterkere resultaten voor Carrefour in Azië
De Franse hypermarktketen Carrefour heeft sterkere resultaten in Azië behaald, nadat de keten zijn bedrijfsvoering daar grondig reorganiseerde. Op deze manier werd in 2017 het verlies van €58 miljoen in 2016 veranderd in een rendement op investeringen van €4 miljoen. "Carrefour staat weer aan het offensief en investeert om weer verder te kunnen groeien," zegt CEO Alexandre Bompard.
Bron: insideretail.asia

VAE: recordwinst voor Union Coop
De in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde keten Union Coop had in 2017 zijn grootste jaarwinst ooit. De omzet van 2017 kwam neer op Dh2,923 miljard (€641,2 miljoen). Het eigen vermogen van aandeelhouders nam jaar op jaar met 19% toe van Dh2,150 miljard tot Dh2,511 miljard (van €471,7 miljoen tot €550,9 miljoen), terwijl het aantal families dat zich aan de groep heeft verbonden is toegenomen van 28.000 tot 31.000.
Bron: gulfnews.com
 
Mexico: Walmex heeft meer vergelijkende winkelomzet in februari
De Mexicaanse tak van Walmart, Walmex, had in februari een toename in vergelijkende winkelomzet van 8,9%. De totale omzet nam in Mexico jaar op jaar met 10,1% toe.
Bron: reuters.com


VS: 30% van alle Publix-winkels in eigen bezit

Publix Super Markets heeft nu een derde van zijn eigen winkelnetwerk in bezit. Het bedrijf is van plan om dit jaar meer dan $1 miljard te investeren in het eigen vastgoed. Vorig jaar was 31,8% van het eigen winkelnetwerk in eigen handen, terwijl het jaar ervoor dit aandeel nog op 29,1% stond. Publix heeft nu al voor elf jaar op rij zijn eigen aandeel vergroot. Dit proces begon in 2007, toen de keten nog maar 11,2% van het eigen winkelnetwerk in bezit had. De rest van het winkelnetwerk van Publix valt onder een leaseconstructie.
Bron: therealdeal.com

Amazon breidt thuisbezorging van Whole Foods uit
Amazon.com heeft de gratis thuisbezorging van het assortiment van Whole Foods Market via Prime Now uitgebreid in San Francisco en Atlanta. Klanten die bij Prime zijn aangesloten kunnen nu via deze dienst producten uit het assortiment van Whole Foods laten bezorgen, zoals lokale en biologische versproducten als vlees, vis en groente en fruit.
Bron: markets.businessinsider.com

VS: Target investeert $250 mln in renovaties
Target gaat $250 miljoen (€203,1 miljoen) investeren in het renoveren van achtentwintig vestigingen in de regio van Minneapolis-St. Paul. De retailer is van plan om met het einde van 2020 in totaal meer dan 1.000 winkels te hebben heropend. Hoewel de regio van Minneapolis-St. Paul veruit de meeste renovaties gaat zien, wordt er ook gerenoveerd bij locaties in New York en Los Angeles. In 2018 worden in totaal 325 winkels vernieuwd en over de komende jaren zal elke grote Amerikaanse stad verbeterde winkels gaan zien.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018