Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hervé Hel, TopAlliance

Lagere knoflookprijzen door Europees overaanbod

Volgens Hervé Hel, directeur van het Franse bedrijf TopAlliance dalen de knoflookprijzen in Frankrijk vanwege het overaanbod op de Europese en wereldwijde markt. Hervé: "De knoflook die op de Europese markt aangeboden wordt, is voornamelijk uit Spanje afkomstig."

Jaarlijks teelt TopAlliance 10.000 ton knoflook. Het bedrijf verkoopt verschillende rassen, waaronder paarse, roze en witte knoflook en is marktleider in Frankrijk op het gebied van roze knoflook, die in de regio Lautrec geteeld wordt. "Roze knoflook is ons duurste product waar behoorlijk wat vraag naar is. Onze roze knoflook kan langer bewaard worden dan andere rassen en smaakt ook beter. Het heeft een krachtige maar tegelijk ook verfijnde smaak. Iedere sterrenkok werkt graag met roze knoflook en ook consumenten zijn er dol op."



 

Roze, paarse en witte knoflook van TopAlliance

Een ander luxeproduct dat TopAlliance aanbiedt is paarse knoflook. "Toch hangt alles af van de officiële kwaliteitskeurmerken. Wanneer men aanduidingen zoals Label Rouge, AOP of BGA mag voeren dan heeft dit een positief effect op de prijzen."

Céline Vézian, technisch en kwaliteitsmanager bij TopAlliance

Het bedrijf bedient een divers klantenbestand. "60% is bestemd voor de grote retailers en 25% voor de groothandel. De overige 15% van onze producten is bestemd voor de export binnen Europa."


Voor meer informatie:
TopAlliance 

Publicatiedatum: