Hervé Hel, TopAlliance

Lagere knoflookprijzen door Europees overaanbod

Volgens Hervé Hel, directeur van het Franse bedrijf TopAlliance dalen de knoflookprijzen in Frankrijk vanwege het overaanbod op de Europese en wereldwijde markt. Hervé: "De knoflook die op de Europese markt aangeboden wordt, is voornamelijk uit Spanje afkomstig."

Jaarlijks teelt TopAlliance 10.000 ton knoflook. Het bedrijf verkoopt verschillende rassen, waaronder paarse, roze en witte knoflook en is marktleider in Frankrijk op het gebied van roze knoflook, die in de regio Lautrec geteeld wordt. "Roze knoflook is ons duurste product waar behoorlijk wat vraag naar is. Onze roze knoflook kan langer bewaard worden dan andere rassen en smaakt ook beter. Het heeft een krachtige maar tegelijk ook verfijnde smaak. Iedere sterrenkok werkt graag met roze knoflook en ook consumenten zijn er dol op." 

Roze, paarse en witte knoflook van TopAlliance

Een ander luxeproduct dat TopAlliance aanbiedt is paarse knoflook. "Toch hangt alles af van de officiële kwaliteitskeurmerken. Wanneer men aanduidingen zoals Label Rouge, AOP of BGA mag voeren dan heeft dit een positief effect op de prijzen."

Céline Vézian, technisch en kwaliteitsmanager bij TopAlliance

Het bedrijf bedient een divers klantenbestand. "60% is bestemd voor de grote retailers en 25% voor de groothandel. De overige 15% van onze producten is bestemd voor de export binnen Europa."


Voor meer informatie:
TopAlliance 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018