Binnen- en buitenlandse supermarkten azen op Emté

Een flink aantal geïnteresseerden zijn met de overname van Emté door Jumbo en Coop afgetroefd. Volgens Retailnews aasden de Belgische supermarktketen Colruyt, de Duitse supermarktketen Edeka en het Nederlands consortium waaronder Albert Heijn, Plus en Jan Linders onder vallen, ook op Emté. Het bod van Jumbo en Coop wat 410 miljoen euro bedraagt, was het beste, volgens een woordvoerder van Sligro Food Group. Jumbo heeft eveneens het voordeel dat het hoofdkantoor net als dat van Emté in Veghel staat, zodat medewerkers makkelijker mee kunnen verhuizen. 

Regionale supers
Frits van Eerd, topman bij Jumbo vertelt in AD: "Sligro wordt de prefered partner voor de zusterformule van Jumbo". Jumbo nam eerder C1000 en Super de Boer over, maar is nog niet uit gewinkeld. "Supermarktketens, zoals Vomar, Deen en Dekamarkt zitten in regio's waar Jumbo niet sterk vertegenwoordigd is." Toch kunnen de regionale ketens het goed alleen af, zegt retailexpert Erik Hemmes tegen RTL Z. "De andere supers verdienen nog goed geld behalve Emté, dat is de reden tot verkoop geweest''. De verwachting is dat de volgende overname uit de hoek van inkooporganisatie Superunie komt, zegt cfo Ton van Veen. "Ik zie niet dat Albert Heijn, Lidl of Aldi winkels gaan afstaan."

Inkopen
Coop en Emté kopen in via Superunie. Jumbo koopt zelfstandig in. Met de verkoop van Emté gaat Superunie inkoopkracht inleveren. Tegenover dat verlies gaat Sligro inkopen voor La Place. Volgens Distrifood is het nog onduidelijk of Sligro en Coop in blijven kopen via Superunie.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018