Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
om digitale transformatie te versnellen

Nieuwe innovatiecentra voor Kuehne + Nagel in Europa en Azië

Met twee gloednieuwe innovatiecentra in Utrecht en Singapore bundelt Kuehne + Nagel de krachten met klanten om de ontwikkeling en acceptatie van nieuwe technologieën en vooruitstrevende oplossingen voor de supply chain te versnellen. 
Het innovatiecentrum in Utrecht zal met name focussen op verregaande automatisering en innovatieve pick-technologieën. Kuehne + Nagel is een van de eerste logistieke dienstverleners die collaboratieve robots in zal zetten voor operationele werkzaamheden. Het bedrijf doet dit in samenwerking met Universal Robots. Het Innovatiecentrum van Azië in Singapore richt zich op het onderzoeken en uitrollen van nieuwe oplossingen op het gebied van connected warehouses, met een focus op data analytics en het Internet of Things.


De innovatiecentra komen in Utrecht en Singapore
 
Beide centra werken samen met universiteiten, start-ups en andere organisaties om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de supply chain. Klanten kunnen de innovatiecentra bezoeken en krijgen dan een levendig beeld van de impact van nieuwe technologieën en oplossingen op hun toeleveringsketen. De centra zullen ook dienen als een plek om nieuwe technologieën in een sandbox-omgeving te testen en vervolgens snel uit te rollen.


De innovatiecentra zullen samenwerken met universiteiten, start-ups en organisaties
 
Martin Kolbe, Chief Information Officer van Kuehne + Nagel: "Door te werken aan de naadloze uitwisseling van data vanuit verschillende systemen, willen we de automatisering optimaliseren en handmatige handelingen minimaliseren. We creëren tegelijkertijd ook nieuwe diensten en interfaces, waarmee klanten gemakkelijk in contact komen en blijven met Kuehne + Nagel. Dankzij de inzet en toepassing van Big Data en Business Analytics kunnen supply chains efficiënter en effectiever gemanaged worden."
 
Gianfranco Sgro, Lid van de Raad van Bestuur van Kuehne + Nagel International AG en verantwoordelijk voor Contract Logistics: "De innovatiecentra in Singapore en Utrecht zullen onze digitale transformatie een boost geven. Door toonaangevende technologieën te bestuderen, toe te passen en uit te rollen, kunnen de toeleveringsketens van onze klanten nog effectiever en efficiënter worden gemanaged. De effecten van digitalisering leiden tot substantiële veranderingen in de dienstverlening van Contract Logistiek. Met onze innovatiecentra investeren wij in onderzoek en nieuwe technologieën om deze transformatie te versnellen."


De innovatiecentra zullen de digitale transformatie een boost moeten geven
 
Het innovatiecentrum in Singapore is een gezamenlijke ontwikkeling met de Economic Development Board (EDB) in Singapore. Zo kan Kuehne + Nagel meer start-ups en tech community's bereiken in Singapore en de Aziatisch-Pacifische regio (APAC).
 
Kelvin Wong, Assistant Managing Director van de EDB: "We zijn blij dat Kuehne + Nagel voor Singapore heeft gekozen als uitvalsbasis om nieuwe digitale en Internet of Things toepassingen te ontwikkelen voor zijn wereldwijde operaties. Het innovatiecentrum in Azië zal bijdragen aan het versterken van samenwerkingsverbanden binnen het logistieke ecosysteem en de creatie van innovatieve en toonaangevende logistieke oplossingen versnellen." 
 
Over Kuehne + Nagel
De Kuehne + Nagel Groep heeft ongeveer 76.000 medewerkers in ruim 100 landen, verdeeld over meer dan 1300 locaties, en is een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners ter wereld. Kuehne + Nagel heeft een sterke marktpositie in zeevracht, luchtvracht, contractlogistiek en transport over land, met daarnaast een sterke focus op het ontwikkelen en aanbieden van logistieke IT-oplossingen. 

Voor meer informatie:
Caroline Tjan
Kuehne + Nagel Nederland
Atoomweg 111
3542 AB Utrecht
+31(0)6 3029 2611



Publicatiedatum: