Carrefour introduceert thuisbezorg-app

Aldi bespaart 60 mln kartons met meermalige verpakkingen

Frankrijk: Auchan verruimt bezorgdienst
Om in te spelen op het toenemende belang van bezorgdiensten heeft Auchan aangekondigd acht extra steden toe te voegen waar klanten hun bestellingen thuis kunnen laten bezorgen. Dit betekent dat klanten van Auchan in twaalf Franse steden, die ongeveer een derde van de bevolking vertegenwoordigen, hun boodschappen kunnen laten bezorgen. De bezorgkosten variëren van €5 tot €15 en bezorging is alleen mogelijk bij een minimale besteding van €50. 

Duitsland: 60 miljoen kartonnen dozen bespaard dankzij herbruikbare verpakkingen Aldi Süd 
De Duitse discounter Aldi Süd heeft laten weten dat het gebruik van herbruikbare verpakkingsdozen vorig jaar een besparing van 60 miljoen kartonnen dozen heeft opgeleverd voor het verladen van groenten en fruit. Sinds de invoering van de herbruikbare dozen in 2010 zijn er in totaal 380 miljoen kartonnen dozen minder gebruikt die anders bij het afval beland zouden zijn, aldus Aldi Süd. Een recent onderzoek van het Fraunhofer Instituut UMSICHT heeft de milieuvoordelen van de herbruikbare Aldi-dozen bevestigd. Uit het onderzoek bleek dat Aldi Süd en haar AGF-leveranciers ruim 24.000 ton CO2-equivalent en meer dan 30.000 ton karton hebben bespaard. 

Carrefour lanceert thuisbezorgdienst in Roemenië
Het Franse bedrijf Carrefour, één van de grootste retailers in Roemenië, heeft in Roemenië de thuisbezorg-app 'Gurmandio' geïntroduceerd. Deze applicatie maakt het voor gebruikers mogelijk om zowel voeding te bestellen bij de gastronomische afdeling van Carrefour hypermarkten als bij lokale restaurants. De bezorging is gratis en klanten kunnen contant, met hun creditcard of maaltijdvouchers betalen. 

Interspar scoort hoogst op klanttevredenheid in enquête Oostenrijkse supermarkten 

Interspar heeft van alle Oostenrijkse supermarkten de hoogte score behaald wat betreft klanttevredenheid, zo blijkt uit een onlangs gehouden enquête. Het ÖGVS (Oostenrijkse organisatie voor consumentenstudies) beoordeelde bijna 2.000 bedrijven op een schaal van 1 tot 10, waarbij Interspar met een score van 7,7 het best scoorde van alle traditionele supermarkten. Alle categorieën in beschouwing genomen, eindigde de retailer op de zesenzeventigste plaats.

Lidl gaat uitbreiden in België
Lidl heeft aangekondigd €35 miljoen te investeren om in 2018 drie nieuwe vestigingen in de regio Brussel te openen. De winkels, in Anderlecht, Molenbeek en Schaarbeek, maken onderdeel uit van de plannen van Lidl om tien nieuwe winkels in het land te openen en om op de middellange termijn jaarlijks tien winkels te moderniseren. 

Onverwachte daling Duitse retailafzet in januari
In januari is in Duitsland de retailafzet onverwacht gedaald, zo blijkt uit cijfers van Destatis. De retailafzet daalde in januari in één maand tijd met 0,7%, terwijl er juist een groei van 0,7% verwacht werd. In december daalde de afzet met 1,1%. De afzet van voeding, dranken en tabak nam met 1% toe en die van non-food producten met 3%.

Aldi benoemt nieuwe directeur VK & Ierland
De discounter heeft Giles Hurley aangesteld als nieuwe directeur in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, nu Matthew Barnes een nieuwe functie zal gaan vervullen bij moederbedrijf Aldi Süd. Hurley, die Barnes per 1 mei zal gaan vervangen, is al twintig jaar bij de retailer in dienst. Hij was in die periode in meerdere functies werkzaam. Sinds 2015 bekleedt hij de positie van waarnemend directeur. 
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Price Rite moderniseert winkels om concurrerend te blijven
Price Rite Marketplace is bezig met de rebranding van een aantal van haar filialen in Connecticut, waaronder die in Bridgeport en Danbury. Op deze manier hoopt de retailer haar winkels overzichtelijker te maken en beter te kunnen concurreren met andere kruideniersketens. "Wij zijn van mening dat het nu de ideale tijd is om onszelf nog verder te verbeteren," laat Jim Dorey weten, die onlangs benoemd werd tot directeur van het in New Jersey gevestigde bedrijf. 

VS: Shipt start met levering op dezelfde dag in de regio Hampton Roads en breidt uit in Richmond 
Shipt, een bekende online marktplaats, heeft bekend gemaakt te starten met levering op dezelfde dag voor kruidenierswaren en huishoudelijke artikelen van drie grote retailketens. Vanaf 15 maart zal Shipt in de regio Hampton Roads boodschappen gaan bezorgen van de winkelketens Target, Lidl en Kroger. Op dezelfde datum zal Shipt ook haar bestaande retailaanbod in Richmond uitbreiden door bezorging op dezelfde dag aan te bieden voor Targetwinkels. 

Hogere vergelijkbare omzetgroei Publix in vierde kwartaal
In het vierde kwartaal steeg de vergelijkbare omzetgroei van Publix, terwijl de inkomsten tegenvielen als gevolg van de recente belastinghervorming. Gedurende het vierde kwartaal van 2017 (een periode van 13 weken) bedroeg de omzet €7,2 miljard, een daling van 2,1% ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de omzet €7,4 miljard bedroeg over een periode van 14 weken. De vergelijkbare winkelafzet nam in het vierde kwartaal van 2017 met 3,2% toe. De omzet gedurende het fiscale jaar bedroeg €28 miljard, een groei van 1,6% ten opzichte van de omzet van €27,6 miljard van het jaar daarvoor. De vergelijkbare winkelafzet groeide in 2017 met 1,7%. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018