Elena Rogojnikova van Hagé International:

"Komend avocadoseizoen ziet er veelbelovend uit"

Tholen - Vorig jaar waren er bij de start van het Zuid-Afrikaanse avocadoseizoen tekorten door droogte en daaropvolgende hagel later in seizoen. Dit jaar is de start een stuk beter en verwachten de de ZZ2 telers een sterker gewas bij zowel Hass als Greenskins avocado's met een betere maatsortering.

"Het Zuid-Afrika seizoen gaat bij ons van start in week 11 met de eerste aankomst Fuerte van ZZ2. De eerste Hass avocado van ZZ2 komen in week 13 bij ons aan", vertelt Elena Rogojnikova, senior inkoper bij Hagé International. "We beginnen met Maluma Hass en het seizoen wordt tien dagen later opgevolgd door Hass avocado's.


 
Dit jaar richt Hagé International zich niet alleen op Greenskins maar ook op Hass avocado's. "Naar verwachting duurt het seizoen van Zuid-Afrikaanse avocado's dit jaar ook langer dan normaal. De verwachtingen van onze leverancier ZZ2 liggen hoog komend seizoen. De verwachting is dat er ongeveer 30% meer greenskins en 40% meer Hass avocado worden geproduceerd en verzonden", aldus Elena.
 
De komende periode zal Hagé International wekelijks ook een aantal containers ontvangen met Hass en Fuerte avocado's uit Peru en Hass uit Mexico. "De groeiende populariteit van avocado onder consumenten draagt ook bij om deze gezonde "superfood" in 2018 een groot succes te maken", besluit Elena.

Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
Hagé International
+31 180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com
www.hage-international.nl


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Er is een toenemende populariteit van avocado bij consumenten wat een heerlijk fruit is en in Nederland verplicht is
www.imdb-arabic.com, Ede - 2018/03/06 23:25:43.000© AGF.nl 2018