Zespri stelt lancering rode kiwi uit tot 2019

HetZespri bestuur heeft het management team verzocht om het verzamelen van gegevens omtrent eennieuwe rode variëteit te versnellen, zodat een beslissing over het wel of nietlanceren van deze variëteit in 2018 te kunnen nemen.

Iedere beslissing voor het commercialiseren vaneen nieuwe variëteit vind gewoonlijk plaats na een termijn van tenminste driejaar met voorverkoop proeven en iedere vervroegde beslissing in 2018 zougebaseerd worden op slechts beperkte informatie. Na de bestuursvergadering op 23februari 2018 werd er besloten om niet door te gaan met een definitievebeslissing over de productlancering in 2018, maar om verder te gaan met hetverzamelen van gegevens ten behoeve van een uiteindelijke beslissing over dekwestie in 2019.

Er is een sterke vraag in de markt naar een rodekiwi in de productvoering van Zespri. Deze potentiële waarde betekent ook datZespri bereid is meer risico te accepteren om het product eerder naar de marktte brengen. Maar in het aanvaarden van dit risico ziet Zespri nog steeds denoodzaak verstandig om te gaan met iedere beslissing omtrent verkoop.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018