Kasprimeur met Opperdoezer Ronde

Maandag 5 maart 2018 heeft teelster Rosan samen met haar vader Kees Bos de kasprimeur van de Opperdoezer Ronde geleverd aan Willem Dijk AGF in Enschede. Nog nooit eerder hebben zij zo vroeg kunnen oogsten. Rosan is trots op de primeur maar ook op haar vader; het is prachtig en erg bijzonder om dit samen te kunnen doen."Vroeger noemde men de Opperdoezer Ronde de negenweker (tussen poten en rooien zit negen weken), iets wat nu ook maar weer blijkt. "Wel heb ik ze afgelopen week voor de zekerheid afgedekt met doek", aldus Rosan. Mijn vader heeft een aantal jaar geleden deze nieuwe kas laten bouwen, het is prachtig om hier samen een mooi product in te telen en af te leveren. Goede kwaliteit leveren is bij Bos een heel belangrijk iets.

"De poters voor aankomend seizoen moeten nog de grond in, het is afwachten wanneer het weer dit toelaat. In de kas is het in ieder geval goed op temperatuur en kunnen de aardappelen rustig verder groeien", vertelt Rosan. Ze hebben een deel onder plastic om de oogst te vervroegen. De aardappelen worden daarna met de hand gerooid, een uniek iets wat bijna niet meer gebeurt.

Willem Dijk AGF verloot de eerste Opperdoezer Ronde aan diegene die het aantal Opperdoezer Ronde raadt welke in de kist zitten. Iedereen kan hieraan mee doen en van de "gratis" publiciteit gebruik maken! Je kunt je inschrijven door je bedrijfsgegevens en het aantal Opperdoezen in de kist te mailen naar: opperdoes@willemdijk.nl

Op de foto: Barry van Willem Dijk AGF, Rosan Bos (met een eigen Opperdoesje in haar buik) en Kees Bos. (v.l.n.r)


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018