Pomanjou

"We zijn onze klanten trouw gebleven"

Het Franse Pomanjou vermarkt de Honeycrunch® appel op de Europese markt. Ongeveer de helft van de fruitboomgaarden van het bedrijf staan beplant met deze variëteit. Arnaud lePuineuf, Pomanjou: "De laatste jaren hebben we veel nieuwe bomen geplant. Tochis de oogst qua volume tegengevallen ten opzichte van vorige jaren vanwege devorst die heel Europa gehinderd heeft. Gelukkig zijn we wel instaat geweest om al onze bestaande klanten dezelfde kwaliteit en het volume te leveren dat zegewend zijn. Voor een geregistreerde variëteit als de Honeycrunch® is ditgeweldig belangrijk."

"De manager van onze boomgaarden hebben er meerdere nachten doorgebracht om debomen te beschermen tegen de vorst door middel van watersproeiers en windmolens, maar wehebben niet alles kunnen redden. Zelfs de boomgaarden die in 15 tot 20 jaarniet door vorst geraakt zijn, hebben deze keer toch schade geleden. Devolumedaling heeft ertoe geleid dat we geen nieuwe klanten hebben kunnenbedienen, zoals we van tevoren van plan waren."

Pomanjou is onderdeel van de Innatis Group en opereert in de Val-the-Loire.De markt voor verse appelen vertegenwoordigt het merendeel van de omzet van hetbedrijf. Andere rassen die het bedrijf verkoopt, zijn Gala, Granny Smith,Braeburn en Golden Delicious. Maar geen enkele is zo populair als de Honeycrunch®.De meeste producten zijn bestemd voor de Centraal- en Noord-Europese markt. Metname Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Arnaud: "Wanneer het Franse seizoen voorbij is, importeren we perenen appelen uit Chili en Zuid Afrika. Dit hebben we inmiddels meer dan twintigjaar zo gedaan." Het Zuid-Afrikaanse Direct South Africa (DSA) belevert het bedrijf met nieuwe producten als sinaasappelen, grapefruits en zoete aardappelen. 

Voor meer informatie: 

Pomanjou
 


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018