Bengala Agrícola

"We verwachten dat de vraag naar Colombiaanse ananas toeneemt"

Het Colombiaanse ananasseizoen zal gecompliceerd zijn vanwege de sterke concurrentie van Costa Rica, een land dat een grote hoeveelheid aanbiedt. Ondanks de onzekerheid op de markt wordt er echter een positieve groei en een toename van de vraag verwacht.

Andrés Kuratomi, algemeen directeur van Bengala Agrícola, merkt op dat "de ananasmarkt behoorlijk onzeker is, aangezien het aanbod van Costa Rica groter is dan de vraag. Dat is tenminste het gevoel dat er heerst op de markten. Men is behoedzaam vanwege het vorige seizoen, dat moeilijk was omdat het aanbod de vraag toen ruimschoots overtrof".

Ondanks deze onzekerheid stelt Andrés dat ze positief gestemd zijn en in afwachting van een verandering van de tendens op de markten in de komende weken. "Er zal een grotere vraag komen, grotendeels dankzij de komst van Pasen, een moment waarop de consumptie van ananas wereldwijd gewoonlijk toeneemt". 

Kuratomi zegt met overtuiging dat de teelt van Bengala Agrícola blijft groeien, met een goede oogstverwachting. "We telen fruit in nieuwe gebieden die erg gunstig zijn voor de ananasteelt, waardoor we een oogst van bijna 130 ton per hectare hebben. Dit maakt ons enthousiast, niet alleen vanwege de voortreffelijke omvang van de oogst, maar ook vanwege de hoge kwaliteit van het fruit".

Voor meer informatie:
Adrés Kuratomi
Bengala Agrícola
Colombia
T:(57) (2) 4855974
www.agroriocas.co

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018