Belangenvereniging presenteert toekomstconcept

Handelaren willen groothandelsmarkt Berlijn overnemen

De voorstellen voor de verdere ontwikkeling van de groothandel in Berlijn stuitten op steeds meer interesse bij de handelaren ter plaatse. Nadat de initiatiefnemers van het project, IG LFC Berlin, reeds begin februari hun concept en aanbod aan het verantwoordelijke senaatsbestuur voor economie, energie en bedrijven hebben overhandigd, presenteerden ze het gisteren ook transparant aan alle bedrijven die gevestigd zijn op het groothandelsterrein.


Grossmarkt Berlin

Meer dan dertig bedrijven die tot nu toe nog niet actief waren binnen de belangenvereniging, gingen op de uitnodiging van IG LFC BERLIN in om naar de algemene informatiebijeenkomst te komen. De kern van het plan is de overname van het gehele marktareaal van meer dan 320.000 vierkante meter en de verdere ontwikkeling tot een 'hotspot' voor versproducten. Daarvoor wil de belangenvereniging het erfpachtrecht van het terrein verwerven om daar een modern innovatie- en competentiecentrum voor allerlei versproducten en levensmiddelen op te richten.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde IG LFC-woordvoerder Dieter Krauß de handelaren de voorstellen voor de toekomstige vormgeving van de groothandel, waarbij het met name om een toekomstbestendig totaalconcept voor de groothandel gaat. Hierin zit volgens de IG LFC nog veel ontwikkelingspotentieel. Gepland zijn onder andere de overname van het terrein, bouw- en moderniseringsmaatregelen met een totaal volume van meer dan 90 miljoen euro.

Een principebesluit door het senaat over de plannen en ter overname van het erfpachtrecht wordt in de komende weken verwacht.

Gegevens over het groothandelsterrein:
  • Opening van de vestiging: 20 maart 1965
  • Totaal oppervlak: circa 330.000 m2
  • Medewerkers: circa 2.500 personen
  • Werkgebied: Berlijn, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen
  • Overslag van goederen: circa 580.000 ton per jaar
  • Omzet: circa 1,0 miljard euro per jaar

Voor verdere informatie:
IG LFC Berlin - Interessengemeinschaft
Lebensmittel- und Frischecluster Berlin
www.lfc-berlin.net

FRUCHTHOF BERLIN
Verwaltungsgenossenschaft eG
Beusselstraße 44 N-Q-10553 Berlin
Tel.+49 (30) - 395 50 07
Fax +49 (30) - 395 36 58
info@fruchthof-berlin.de


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018