Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blauwe bessen 2017:

Twee derde Duitse oogst uit Nedersaksen

In 2017 waren er in Nedersaksen 240 bedrijven die bessen teelden, met een totaal areaal van 2.223 hectare. Volgens het Staats Statistisch Bureau van Nedersaksen (LSN) bedroeg de totale oogst ongeveer 11.400 ton, wat een 21 procent hoger was dan vorig jaar.

Meer dan 80 procent van het areaal betrof blauwe bessen. In totaal werd er in Nedersaksen 9.577 ton van dit gezonde blauwe fruit geoogst, wat bijna 30 procent meer is dan in 2016. Daarmee kwam meer dan twee derde van de de Duitse oogst uit Nedersaksen.



Ongeveer 45 procent van de blauwe bessenteelt in Nedersaksen is geconcentreerd in de regio Lüneburg. Met name in de Heidekreis zijn er 23 bedrijven erg succesvol met de teelt met een totaal van 383 hectare. Andere teeltconcentraties bevinden zich in de gemeenten Diepholz (10 bedrijven, 382 ha) en Nienburg (19 bedrijven, 266 ha).

Naast blauwe bessen worden er ook andere bessen geteeld, zoals rode, witte en zwarte bessen, bramen, kruisbessen en aronia bessen.

Met een totaal van net boven de 152 hectare (waarvan 108 hectare in de volle grond en 45 hectare beschermde teelt) zijn frambozen het tweede meest geteelde bessenras in Nedersaksen. In het district Stade bevindt zich een teeltgebied van 29,7 hectare, in Osnabrück 22,8 ha en in Vechta nog 15,1 ha.

Bron: Statistik Niedersachsen