Roxanne Mennes(21) chauffeur bij Hessing Logistiek:

"Ik voel me prima op mijn plek in een mannenwereld"

Roxanne Mennes (21) uit Hoorn volgt de mbo-opleiding Chauffeur Goederenvervoer op het ROC Horizon College in Heerhugowaard. Hiermee volgt ze haar droom en is ze nagenoeg verzekerd van een baan. Er is namelijk een enorm tekort aan chauffeurs en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar zal toenemen. Als vrouw in een mannenwereld voelt ze zich prima op haar plek. 'Soms zie ik ze wel eens denken, een meisje op de wagen? Dan wil ik juist laten zien dat ik het ook kan.'

Veel zien en andere mensen ontmoeten
Na een periode waarin ze een baan in de horeca had en werkte bij een fruitteler, besloot ze te starten met de opleiding Chauffeur Goederenvervoer. Haar oom en vriend zitten ook in het vak en hun verhalen spraken haar erg aan. 'Je ziet veel, bent lekker op jezelf maar ontmoet ook veel andere mensen. Dat past bij mij', aldus Roxanne.

Mooie basis
Chauffeur Goederenvervoer is een BBL-opleiding. Roxanne werkt bij Hessing Logistiek, een transportbedrijf in groenten en fruit. Ze rijdt mee op de vrachtwagen die versproducten brengt naar de distributiecentra voor Jumbo en Plus. Roxanne heeft haar eerste theorie-examen inmiddels gehaald en heeft in april de tweede. Daarna mag ze starten met de praktijklessen voor haar vrachtwagenrijbewijs. De vakken die ze krijgt in haar opleiding zijn Engels, Duits, burgerschap, rekenen, Nederlands en vakleer. Dat laatste vak vindt ze niet eenvoudig. Roxanne: 'Bij vakleer leer je van alles over de techniek van vrachtwagens: de motor, de aandrijving en de remsystemen. Dat is best pittig.' Roxanne ziet de opleiding ook als een mooie basis voor een verdere carrière in de logistiek. 

Klik hier voor het hele artikel

Bron: GreenPort Noord-Holland Noord


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018