Frankrijk: Carrefour maakt verlies in 2017

Marks & Spencer sluit winkels

VK: Marks & Spencer sluit winkels
Marks & Spencer gaat twee vestigingen sluiten in de omgeving van Manchester. De winkels bevinden zich in de Merseyway Shopping Centre in Stockport en in het Crown Point Retail Park in Denton. De filialen worden per 21 april gesloten. De medewerkers van beide locaties krijgen nieuwe functies bij andere vestigingen van de keten.
Bron: manchestereveningnews.co.uk

JD.com werkt samen met FamilyMart China
JD.com gaat samenwerken met FamilyMart China. Bij 200 buurtwinkels van de FamilyMart-keten kunnen online bestellingen worden geplaatst. Via de samenwerking kunnen consumenten door middel van de app Daojia boodschappen uitkiezen en deze thuis laten bezorgen. De bestelling wordt binnen 30 minuten geleverd, terwijl de service 24 uur per dag beschikbaar is.
Bron: retailanalysis.igd.com

Italië: 3,1% meer jaaromzet voor Esselunga
Het Italiaanse Esselunga had in 2017 een toename in jaaromzet tot €7,75 miljard. Volgens de keten nam het winkelverkeer met 5% toe, waarmee de keten bezoek heeft gehad van zo'n 5,6 miljoen consumenten. De omzet via e-commerce nam toe tot €180 miljoen. In 2017 heeft Esselunga €439 miljoen geïnvesteerd in de opening van vier nieuwe vestigingen, waaronder het eerste filiaal van de keten in Rome. Het winkelnetwerk is nu iets groter dan 150 winkels.
Bron: retailanalysis.igd.com

Frankrijk: Carrefour maakt verlies in 2017

Carrefour heeft in 2017 met verlies gedraaid. Volgens de retailgroep komt dit voornamelijk door eenmalige uitgaves. Het netto verlies komt over het gehele jaar neer op €531 miljoen. Een jaar eerder werd nog een winst bereikt van €746 miljoen. De eenmalige uitgaves vormden een totaal bedrag van €1,3 miljard. Een van deze uitgaves betrof afschrijvingen in Italië, terwijl er ook afschrijvingen plaatsvonden bij het voormalige winkelnetwerk van DIA. Vorige maand maakte Carrefour bekend dat de jaaromzet van 2017 met 3% was gestegen tot €88,2 miljard.
Bron: marketwatch.com

Meer winst voor 7-Eleven in Maleisië

In het vierde kwartaal had 7-Eleven in Maleisië een bescheiden stijging in omzet van 4,3%. De netto winst nam echter met 66,5% fors toe. De gemiddelde uitgaves van consumenten stegen met 1,5%. Volgens het bedrijf zelf worden de bruto winstmarges steeds beter. In het afgelopen jaar zijn 126 nieuwe winkels geopend, terwijl drieëntwintig vestigingen werden gesloten. Het netwerk stond met het einde van december op een totaal van 2.225 filialen.
Bron: insideretail.asia

Italië: SUN heeft sterke omzet in 2017
Supermercati Uniti Nazionali (SUN) had in 2017 een omzet van €2,82 miljard. Het jaar daarvoor werd een omzet behaald van €2,69 miljard. Door de groei die in 2017 is behaald heeft SUN nu een marktaandeel van 3,4%. Het marktaandeel in 2016 kwam neer op 3,3%. SUN verwacht met het einde van 2018 een omzet van €2,98 miljard, waarmee een marktaandeel wordt bereikt van 3,6%. Uitbreidingen gaan daarbij een belangrijke rol spelen. SUN en de daarbij aangesloten leden gaan €55 miljoen investeren in zowel nieuwe locaties als de renovaties van bestaande winkels. Met het einde van 2018 wordt een winkelnetwerk van 610 vestigingen verwacht. Aan het einde van 2016 stond het netwerk nog op 571 locaties.
Bron: retailanalysis.igd.com

Landmark actief in VAE

Landmark heeft zijn eerste stappen gezet in de supermarktsector van de Verenigde Arabische Emiraten. De retailgroep heeft vier discountwinkels geopend onder het merk Viva. In tegenstelling tot andere grote supermarkt- en hypermarktketens richt Viva zich puur op voedingsmiddelen. De prijzen zijn in verhouding tot de directe concurrentie een fors stuk lager.
Bron: gulfnews.com

Brazilië: Carrefour heeft beter kwartaal dan verwacht
De Braziliaanse tak van Carrefour had in het vierde kwartaal een hogere winst dan aanvankelijk werd verwacht. Een groot deel van de toegenomen omzet en de verbeterde winstmarges was afhankelijk van de groothandelsketen Atacadão. De netto winst kwam in het vierde kwartaal neer op 596 miljoen reais (€150,5 miljoen), wat jaar op jaar een toename is van 11,1%. Analisten van Reuters waren uitgegaan van een winst van 498 miljoen reais (€125,7 miljoen).
Bron: reuters.com

Walmart China benoemt Wern-Yuen Tan tot CEO

Walmart heeft Wern-Yuen Tan tot directeur en CEO benoemd van de Chinese tak van het bedrijf. Tan voegde zich in april 2017 bij Walmart, waar hij leiding gaf aan het hypermarktsegment in China. Hij neemt de positie van CEO over van Dirk van den Berghe. Daarmee is Tan de vierde directeur en CEO die in zeven jaar tijd is aangesteld.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Startup lanceert nieuw betaalsysteem voor retailers

AiFi, een startup bedrijf dat is gespecialiseerd in IT, heeft een kassavrij betaalsysteem voor retailers ontwikkeld. Het systeem lijkt op wat gebruikt wordt door Amazon Go. In een interview met Food Dive gaf CEO Steve Gu aan dat de technologie op schaal is toe te passen. Zodoende kunnen zowel kleine buurtwinkels, grote conventionele supermarkten en zelfs enorme winkelcentra van het systeem gebruik maken. AiFi gaat het systeem voor het eerst installeren bij een winkel met een oppervlak van 4.600 vierkante meter die aan een grote supermarktketen behoort. Welke keten dit betrof wilde Gu echter niet bekend maken. Het bedrijf breidt in de toekomst mogelijk samen met deze retailer uit. Net als bij Amazon Go maakt het systeem van AiFi gebruik van camera's en kunstmatige intelligentie om consumenten in de winkels bij te houden en vervolgens hun bestellingen te verwerken.
Bron: fooddive.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018