Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse teler breidt blauwebessen productie uit

De laatste jaren is het aantal blauwebessentelers in Mexico toegenomen. Eén van deze telers is vorig jaar een nieuw project gestart dat komend jaar al uitgebreid zal worden. Berry Lovers begon in 2005 met de blauwe bessenteelt in Mexico maar heeft recent nieuwe plantages in Jalisco aangelegd om haar bestaande productie aan te vullen. 

"We zijn in maart 2017 begonnen met de aanleg van onze drie nieuwe blauwe bessenplantages," vertelt Gerardo Lopez van Berry Lovers. "In eerste instantie hebben we 80 hectare aangeplant en in 2018 komen hier nog eens 20 hectare bij. Al onze plantages bevinden zich in de buurt van Guadalajara, in de staat Jalisco, waar de weersomstandigheden tot dusver goed zijn geweest."

"We produceren momenteel 8 maanden per jaar blauwe bessen," vervolgt hij. "Van oktober tot december telen we het ras Jupiter en van december tot mei het ras Biloxi. Naast de rassen Jupiter en Biloxi bekijken we ook de mogelijkheid om het ras Atlas aan te planten voor de productie in de periode april-mei."

Eerste volumes van nieuwe plantages naar Canada verladen
Berry Lovers is eind vorig jaar begonnen met het verladen van de blauwe bessen van de nieuwe plantages. Het bedrijf heeft hier positieve reacties op ontvangen en is zelfs gestart met de export naar het Verenigd Koninkrijk, waar het rechtstreeks zaken doet met supermarkten. "Onze bessen zijn goed ontvangen in Canada," meldt Lopez. "Daarnaast verzenden we onze blauwe bessen ook in bulk per luchtvracht naar het Verenigd Koninkrijk. We hebben hoge verwachtingen van deze markt."

Lopez voegt er aan toe dat het bedrijf trots is op de kwaliteit van haar blauwe bessen en hoopt haar klanten binnenkort ook biologische blauwe bessen aan te kunnen bieden. "Onze bessen hebben een geweldige kleur, textuur en smaak die de consument weet te waarderen. 80% van onze blauwe bessen is groter dan 14 mm. De meeste van onze plantages zijn conventioneel maar we beschikken momenteel ook over een biologisch areaal van 10 hectare. Gezien de groeiende vraag zijn we van plan om de komende jaren meer biologische plantages aan te leggen."

Voor meer informatie:
Gerardo Lopez
Berry Lovers
Tel: +1 (305) 407-3891
Publicatiedatum: