Tanzania doet veel aan aardappelonderzoek

Tanzania excelleert in het onderzoek naar hoogproductieve, ziektebestendige aardappelrassen. 

Drie van de veertien rassen die door het CIP (International Potato Centre) in het land geïntroduceerd werden voor veldproeven hebben goede prestaties opgeleverd en twee van deze rassen zullen binnenkort vrijgegeven worden. Het gaat om de rassen Unica, lokaal bekend als Mkanano, en Shangii. Ze zullen beschikbaar komen voor lokale telers omdat ze bewezen hebben goed bestand te zijn tegen klimaatverschillen. De prestaties van een derde ras, Mvono, worden momenteel door het Tanzania Official Seed Certicication Institute getest in de zuidelijke hooglanden van Tanzania. 

Ook Potatopro.com besteedde aandacht aan de proeven. De promotie van aardappelen is één van de projecten die in de regio Oost-Afrika geïmplementeerd is door de CGIAR (Consultative Group on International Agricultural Research) in het kader van een onderzoeksproject naar klimaatverandering, landbouw en voedselzekerheid (CCAFS). 

Dit grootschalige project ging in 2010 in deze regio van start en heeft betrekking op Tanzania, Oeganda, Kenia, Rwanda en Ethiopië. In Tanzania ligt de nadruk op de ontwikkeling van robuuste aardappelrassen die hogere opbrengsten geven. 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018