Stichting Student en Voeding:

Van Rotterdams project naar landelijk initiatief

Toekomstige artsen uitdagen om interventies aangaande voeding, leefstijl en productiviteitsmanagement terug in de spreekkamer te brengen met als einddoel dat de patiënt zijn/haar gezondheid weer in eigen hand krijgt, dat is de missie van stichting Student en Voeding.

De maatschappij schreeuwt om duidelijkheid naar preventieve dan wel curatieve voedingsinterventies in de zorg. Het aantal artsen met kennis over deze onderwerpen blijft daarentegen achter, zo blijkt uit landelijk onderzoek. 

Wat vorig jaar begon als een extracurriculaire cursus over voeding, leefstijl en productiviteitsmanagement voor Rotterdamse geneeskunde studenten, is inmiddels een welbekend begrip bij alle medisch studenten in Nederland.

Na een, mede dankzij de ondersteuning van Telersvereniging Van Nature, succesvolle eerste editie van "SELF" (Students Experienced in Lifestyle and Food), hebben ook in de rest van Nederland enthousiaste studenten de handen uit de mouwen gestoken, met als resultaat dat "SELF" dit jaar op iedere geneeskunde faculteit plaatsvindt. 

Naast het organiseren van de SELF cursussen over het hele land is Student en Voeding ook aan de slag gegaan met het oprichten van werkgroepen, genaamd "Voeding & Leefstijl in gezondheid en ziekte". Het doel van deze werkgroepen is om in samenwerking met o.a. artsen, wetenschappers, diëtisten, bewegingsexperts en onderwijscoördinatoren, implementatie van onderwijs over voeding, leefstijl en productiviteitsmanagement in de geneeskunde opleiding te realiseren. 

Ook zijn de voorbereidingen voor het "Student en Voeding" congres in volle gang, een congres waar alle SELF'ers bij elkaar gebracht worden om het doel, implementatie van "Leefstijl als medicijn" te bereiken.
Van Nature ondersteunt ook dit jaar weer stichting Student en Voeding en draagt daarmee bij aan het bereiken van het einddoel, namelijk voeding en leefstijl als belangrijkste medicijn voor iedereen.

Om het onderzoek te downloaden klik hier

Sophie Wooldrik, Vicevoorzitter

Voor meer informatie:
Van Nature
+31 180 696815


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018