Rustige periode Mexicaanse bramenseizoen aangebroken

Het bramenseizoen gaat een periode van lagere productie in omdat het weer in deze tijd van het jaar van invloed is op de oogst. Afgelopen maand werd de productie al trager vanwege het koele weer. Deze week zijn de temperaturen in de Mexicaanse teeltgebieden echter weer wat opgelopen.

"Momenteel worden er bramen geteeld in de regio's Michocán, Jalisco en Colima, vertelt Mike Corbett van Bonafruit. "De laatste drie weken is de aanvoer minder vanwege de lage temperaturen waardoor de volumes kleiner zijn."In het voorjaar vallen er gaten
Naar verwachting zal er gedurende het seizoen een continue aanvoer zijn. Mexico zal echter wel kleinere volumes produceren dan in het najaar maar in april zouden de volumes weleens wat toe kunnen nemen. Tegen het einde van de lente komt in de Verenigde Staten de binnenlandse productie op gang. Dit zet de aanvoer onder druk omdat het volume uit Mexico daalt voordat de Amerikaanse volumes groeien. 

"In Mexico duurt het seizoen tot begin juni," vervolgt Corbett. "Het volume en de kwaliteit zullen echter vanaf mei dalen omdat het seizoen dan bijna ten einde komt. In deze periode begint het bramenseizoen in Georgia en in Californië begint het seizoen in april. De vroege aanvoer uit deze regio's is tot aan de zomer doorgaans echter ontoereikend om de markt te kunnen bevoorraden."Geleidelijk hoge prijzen
De markt reageert traag op de pieken en dalen in het bramenseizoen. De prijzen zijn de laatste weken wat gestegen en zullen de komende paar weken naar verwachting verder blijven stijgen. Leveranciers laten weten dat dit vrij normaal is in deze fase van het seizoen. 

"De markt is traag en de prijzen stijgen geleidelijk," vervolgt Corbett. "Twee weken geleden bedroeg de prijs €6,56 en nu is dit €8,20. De eerste week van maart zullen de prijzen opgelopen zijn naar €9,84. Het is een vrij normale bramenmarkt voor deze periode van het jaar."

Corbett vertelt dat de vraag naar grootverpakkingen van 340 en 510 gram in het voorjaar doorgaans goed is. Deze verpakkingen worden vooral bij grote retailketens aangeboden. Dit is typisch een verschijnsel dat we in de lente zien."

Voor meer informatie:
Mike Corbett
Bonafruit
Tel: +1 (956) 781-8700

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018