Mangoseizoen verschuift naar Midden- Amerika

Het zijn drukke tijden voor het mangoseizoen, want de markt verplaatst zich over een aantal regio's. Over het algemeen beweegt de markt zich richting Noord-Amerika, terwijl de oogst in Zuid-Amerika rijpt en de volumes in Midden-Amerika toenemen. Peru ziet een piek in een vertraagd seizoen, terwijl de eerste zendingen vanuit Nicaragua en Mexico aankomen.

"Op dit moment importeren we nog steeds Kent uit Peru", zei Darrell Genthner van Carbamericas. "Het volume fruit vanuit Peru, zal in de komende 2 tot 3 weken op zijn hoogst zijn." Vanaf deze week zullen we zendingen vanuit Nicaragua starten met Tommys. Op dit moment is het slechts één container, maar er zal meer binnen druppelen in de komende 10 dagen. Op dit moment zou dit Nicaragua ongeveer twee weken eerder dan normaal op schema brengen."

"Vanuit Mexico hebben we al onze eerste honingmango's (Ataulfos) binnen", vervolgt hij. "Ze zijn nog een beetje groen maar ze zullen de komende dagen geel worden. We zien ook de eerste Hadens, met een maatvoering van tussen de 10 en 12. Tommy Atkins komen deze week ook langzamerhand binnen. We verwachten al vroeg grote maten. Eind deze maand zullen we de oogst uit Guatemala ontvangen". 


Palmer mango's

Peru loopt achter maar ervaart goede markt
Vorige week werd gemeld dat Peru op schema achterloopt met hun mango's. Ze hebben aanzienlijk minder verscheept dan op hetzelfde moment vorig jaar. Koud weer zorgde voor een tragere rijping dan verwacht. Hoewel het volume op dit moment laag is, is de markt gunstig. Met goed fruit ziet de markt er gunstig uit.

"Peru heeft ten opzichte van vorig jaar nog steeds 5 miljoen dozen minder afgezet", zei Genthner. "Het aanbodtekort betekent echter dat dit scenario hen een beter rendement zou moeten geven dan vorig jaar." De kwaliteit van mango's vanuit Peru blijft deze week verbeteren, we zien betere kleuren en een lagere dichtheid van 3,5 tot 7,3 kilo (maat voor de rijpheid). De markt is stabiel gebleven met normale FOB's in vergelijking met voorgaande seizoenen. We zien dat kleinere mango-maten hoger geprijsd zijn dan grotere vruchten, wat normaal is in deze tijd van het jaar".Niet alleen Peru heeft een goede kwaliteit, het vooruitzicht voor Midden-Amerika is ook goed. "de Honingvarianten zijn nu op de markt en ze zien er goed uit met een mooi schone en egale buitenkant", Aldus Genthner. "Fruit uit Nicaragua heeft altijd een mooie kleur en stevigheid voor wat betreft de Tom Atkins en we verwachten dit ook voor de komende vrachten. De andere soort zijn Keitts, een van de best eetbare mangosoorten. We verwachten dat deze soort deze week arriveert. We hebben geen nieuws vernomen van ongunstige weersomstandigheden in de teeltgebieden van Mexico of Nicaragua, dus op dit moment zijn de vooruitzichten gunstig".

Indiase mango's bereiken de USA in de lente
Carbamericas heeft aangekondigd dat ze hun mangodiversiteit met nieuwe toevoegingen dit jaar willen uitbreiden. De eerste daarvan zal de komende maanden vanuit India de markt betreden.

"We zijn erg verheugd om dit voorjaar de Alphonso Mango uit India binnen te krijgen," zei Genthner. "Carbamericas zal ook de Naomi Mango eind dit najaar in ons assortiment introduceren."

Meer informatie:
Darrell Genthner
Carbamericas
Tel: +1 (954) 786-0000

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018