Deense omzet retail lager in januari

Thailand: 20% meer winst voor CP ALL
Thailand's largest convenience store operator, CP ALL Pcl, de grootste buurtwinkelketen van Thailand, heeft met betrekking tot 2017 een netto winst gemeld van 19,9 miljard baht (€514,6 miljoen). Jaar op jaar nam de omzet toe met 19%. Ook had de dochteronderneming van CP All een goed jaar. Eerder werd door analisten van Reuters een winst verwacht van 19,4 miljard baht (€501,7 miljoen). CP All is in beheer van de Thaise miljardair Dhanin Chearavanont. Het bedrijf heeft een netwerk van 10.000 7-Eleven-vestigingen in Thailand. Dit jaar komen daar zo'n 700 nieuwe vestigingen bij. Met 2021 moeten er in totaal 13.000 filialen in bedrijf zijn, die zich vooral zullen concentreren op toeristische bestemmingen.
Bron: reuters.com
 
Botswana: Choppies heeft 30$ meer winst in eerste halfjaar
De in Botswana gevestigde supermarktketen Choppies heeft in zijn eerste halfjaar 30% meer winst verkregen. Dit resultaat kwam met name tot stand door de activiteiten van de Zuid-Afrikaanse tak van Choppies. Choppies is als discountketen actief in zeven Afrikaanse landen. Het bedrijf verwacht dat de winst per aandeel in de periode van zes maanden tot eind december met 20% tot 30%.
Source: af.reuters.com

Deense retailomzet 0,2% lager in januari
De retailsector van Denemarken had in januari 0,2% minder omzet ten opzichte van de maand ervoor. In november brak de Deense retailomzet nog records. De productcategorie van kleding daalde in januari met 2,9% ten opzichte van december, terwijl de categorie van voedingsmiddelen en supermarkten met 0,5% daalde. Andere categorieën met consumentengoederen stegen echter met 0,6%.
Bron: wallstreetintellects.com

Ierland: SuperValu plant investering van €40 mln
De Ierse retailer SuperValu had in 2017 een jaaromzet van €2,7 miljard. Voor de keten is dat een record. De retailer, die onder beheer van de Musgrave Group valt, is van plan om €40 miljoen te investeren nieuwe winkels, renovaties en online uitbreidingen. Er worden drie nieuwe winkels opgezet, terwijl er vijftig vestigingen worden gemoderniseerd. Sinds 2016 zal SuperValu in totaal €110 miljoen hebben geïnvesteerd.
Bron: esmmagazine.com

Zuid-Afrika: Shoprite heeft 14,2% meer winst in eerste halfjaar
Shoprite Holdings, de grootste supermarktketen van Afrika, had in zijn eerste halfjaar een toename in winst van 14,2%. De winst kwam met name tot stand door de sterke resultaten in de Zuid-Afrikaanse thuismarkt. Shoprite, dat in Zuid-Afrika concurreert met Pick n Pay en Massmart van Walmart, had 525,2 cent meer winst per aandeel in de zes maanden tot eind december. In dezelfde periode van het jaar ervoor kwam de winst per aandeel nog neer op 460 cent.
Bron: reuters.com

Amazon opent 15 nieuwe distributiecentra in India
Amazon India heeft vijftien nieuwe distributiecentra geopend voor zijn thuisbezorgdienst Amazon Now. De nieuwe centra zijn uitgerust met zones met temperatuurcontrole, zodat zuivel, groente en fruit, vlees en andere versproducten en diepgevroren producten goed kunnen worden opgeslagen. Daarnaast levert Amazon ook producten als smartphones, laptops, andere elektronische producten en schoonheidsproducten via de distributiecentra. Volgens Amazon hebben de distributiecentra voor Amazon Now bijna 3.400 kubieke meter aan opslagruimte voor het leveren van bestellingen in stadsgebieden. De service van Amazon Now is beschikbaar in Bangalore, Mumbai, New Delhi en Hyderabad.
Bron: medianama.com

VS: Sam's Club werkt samen met Instacart
De retailer Sam's Club, dat onderdeel is van Walmart, gaat thuisbezorging verzorgen via Instacart. Hiermee wordt Sam's Club de meest recente retailer die zich bij de startup aansluit, sinds dat Amazon vorig jaar zich meer begon te ontwikkelen in de online supermarktsector. De bezorgdienst van Sam's Club is beschikbaar voor consumenten in Austin, Dallas en Fort Worth in Texas en in St. Louis. Consumenten kunnen bestellingen plaatsen, zonder dat het nodig is om een lidmaatschap af te sluiten.
Bron: reuters.com

VS: SpartanNash begint met mobiele apps voor zijn ketens
SpartanNash heeft mobiele apps geïntroduceerd voor elk van zijn eigen retalketens: Family Fare Supermarkets, D&W Fresh Market, VG's Grocery, Family Fresh Market en Forest Hills Foods. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Met de apps kunnen consumenten boodschappen doen via het e-commerceplatform Fast Lane. Er kunnen boodschappen worden besteld bij veertig verschillende locaties, waarna deze kunnen worden afgehaald of aan huis kunnen worden bezorgd. Ook kunnen klanten via de app hun Yes-account bijhouden en zich bij verschillende clubs voor kortingsacties aansluiten.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Shoppers Value neemt 7 Winn-Dixie-winkels over
Southeastern Grocers is nog steeds bezig om zijn Winn-Dixie-keten in de Amerikaanse golfstaten van de hand te doen. Onlangs werd nog aangekondigd dat het bedrijf acht Winn-Dixie-vestigingen in het zuiden van Louisiana gaat verkopen aan Brookshire Grocery Co. Het bedrijf gaat nu ook zeven vestigingen overdragen aan Shoppers Value Foods. Shoppers Value Foods is gevestigd in Baton Rouge en is de uitbater van twaalf "cost-plus"-conceptwinkels. Er zijn geen financiële details over de overdracht bekend gemaakt. Shoppers Value heeft aangegeven dat het bedrijf met de nieuwe winkels zijn cost-plus-concept voor het eerst op de markt van New Orleans kan zetten.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Canada: Loblaw tekent overeenkomst met Metrolinx
Loblaw Companies gaat in de lente een nieuwe service beginnen, waarmee forenzen online boodschappen kunnen bestellen en deze de volgende dag bij een van vijf Go Transit-stations in de omgeving van Toronto af kunnen halen. Volgens onderdirecteur Jeremy Pee is de nieuwe service een logisch vervolg op het huidige aanbod van online dienstverleningen van Loblaw. "Er is steeds meer behoefte bij consumenten om boodschappen online te bestellen en deze af te halen als het de klant het best uitkomt," aldus Pee.
Bron: business.financialpost.com

VS: Sprouts richt zich op Midden-Atlantische regio
Sprouts Farmers Market gaat volgende maand voor het eerst uitbreiden in staten in de Amerikaanse Mid-Atlantische regio. Het bedrijf is met name geïnteresseerd in de hoge concentratie aan consumenten met een voorliefde voor gezonde producten, die desalniettemin nu nog zijn toegewezen op conventionele supermarkten. Ook is het besteedbaar inkomen van de inwoners van deze regio relatief hoog. De eerste winkel van Sprouts wordt op 14 maart geopend in Ellicott City in Maryland.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018