Colombia verwacht grote toename avocadoexport

Volgens gegevens van Agronet (Netwerk voor Informatie en Communicatie van de Colombiaanse Landbouw, en met hulp van de FAO, de VN organisatie voor Landbouw en Voedsel), is de export van de Colombiaanse avocado met 51 % gestegen. Het gaat om een toename van 35,04 miljoen naar 52,9 miljoen FOB dollar. In totaal bedroeg de export in 2017 28.487 ton. De drie belangrijkste bestemmingen van deze export, in termen van hoeveelheden, waren: Nederland met 35,7%, Spanje met 24,2 % en het Verenigd Koninkrijk met 23,7 %.Hoewel het een feit is dat Colombia 12 maanden per jaar avocado kan leveren, laten de cijfers zien dat de grootste verzendingen plaatsvinden in het laatste kwartaal van het jaar, met 33,4 %, en in het tweede kwartaal, met 28,4 %. Juliana Flórez, leidinggevende van het bedrijf Agua Hass, dat in het Colombiaanse departement Quindío ligt, legt uit: "het hoogseizoen bevindt zich in september, oktober en november, naast een kleine oogst in april".


 
Agua Hass, het bedrijf met de leus "van het hart van Colombia voor de wereld", maakte een groei door van 47,3 %. Hoewel het jaar 2017 afgesloten werd met een goede productie, vertelt Flórez dat er "voor 2018 nog een grotere groei wordt verwacht dankzij nieuwe technieken in het beheren van de oogst. Onze grond gaat een belangrijke transformatie door, waarbij alle chemische elementen genivelleerd worden, iets wat we nog niet meegemaakt hebben sinds we begonnen met het verbouwen van de avocado".


 
Juliana vertelt dat ze "een belangrijke verandering in de maten hebben waargenomen, nu ze een grotere productie hebben van vruchten met afmetingen tussen 16-18 en 20. Dit zorgt niet alleen voor een toename in de geproduceerde hoeveelheden, maar ook voor een betere prijs op de markt". Ten aanzien van haar verwachtingen voor het jaar 2018 vertelt ze: "we hebben een plan voor de doorlopende verbetering in al onze processen, waardoor de opbrengsten van ons werk zullen toenemen en de productiekosten teruggebracht zullen kunnen worden". 
"We gaan door met ons werk gericht op de bemesting en de geïntegreerde plaagbestrijding, maar we richten ons vooral op de belangrijke afspraken die we hebben bereikt op het gebied van milieubeheer en het behoud van de bij. Dat gaat zelfs zo ver dat we zijn begonnen met het op de markt brengen van bijenhoning van avocadobloemen, een product dat bekend is als ABEHASS". Agua Hass is een maatschappelijk verantwoord bedrijf dat, in de woorden van Juliana Flórez, "geluk en zoetigheid biedt door middel van ABEHASS. Onze transparantie en goede praktijken doen ons opvallen in de productieketen. We beschermen het water en gebruiken het land op een duurzame manier."

Abehass nodigt je uit hun meest recente video te bekijken over de bestuiving en de bemesting van de volgende oogst.

Voor meer informatie:
Juliana Flórez
AguaHass
Colombia
T: +57 300 593 4081
E: ventas@aguahass.com.co
www.aguahass.com.co

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018