"Landgard intensiveert samenwerking met BVEO"

Spannende verkoopideeën rondom Duitse kwaliteitsproducten en succesvolle strategieën voor lokale en nationale telers – bij het bezoek van vooraanstaande vertegenwoordigers uit de politiek, van verenigingen en uit de groenten- en fruitbranche aan de Landgard stand op de Fruit Logistica draaide alles om de centrale vraag: "Hoe kunnen we samen Duitse groenten- en fruittelers nog beter versterken?"

Daarbij toonden dr. Hermann Onko Aeikens (staatssecretaris van het Duitse ministerie van Landbouw en Voeding), Franz-Josef Holzenkamp (voorzitter van de Deutsche Raiffeisenverband), dr. Hanns-Christoph Eiden (voorzitter van het Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE)), dr. Hans-Dieter Stallknecht (directeur van het Bundesausschuss Obst und Gemüse), dr. Christian Weseloh (directeur van de Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse) en talrijke andere branchekenners zich zeer onder de indruk van het beursoptreden en de strategische richting van telerscoöperatie Landgard met haar 3.300 lidbedrijven.


Foto: Landgard

"Als telerscoöperatie zetten we ons dag in dag uit in voor de belangen van onze leden. Alleen samen met belangrijke branchevertegenwoordigers kunnen we iets bereiken voor de toekomstbestendigheid en verdere ontwikkeling van onze Duitse teelt. Zo kunnen we de toekomst voor de lange termijn veilig stellen voor de Duitse telers", benadrukt Armin Rehberg, bestuursvoorzitter van Landgard. "Dat gaat ons aan het hart en is onze opgave. Daarom zullen we voortaan nog sterker samen met de BVEO onze activiteiten rondom onze belangrijke hoofdthema's in het segment van de Duitse groenten- en fruitteelt bundelen. Daarbij staan natuurlijk in eerste instantie de kwaliteitsproducten van lokale en nationale telers in de focus. Maar ook juist onze veelzijdige duurzaamheidsthema's en projecten evenals de internationale coöperatieve teelt met teeltbedrijven van over de hele wereld zijn belangrijke onderwerpen. Onderwerpen waar we ons in de toekomst nog sterker mee bezig willen houden in nauwe samenwerking met de BVEO."

Hoe belangrijk het is om juist bij centrale toekomstthema's de krachten te bundelen, benadrukte ook BVEO-directeur dr. Christian Weseloh als één van deelnemers aan de Landgard duurzaamheidstalk op de Fruit Logistica: "Ecologie, economie en sociale zaken – er zijn veel gebieden waarbinnen we ons verder ontwikkelen. Waardering voor goede producten en duurzaamheid in alle stadia van de toegevoegde waardekten zijn onderwerpen van de toekomst, waarin de gehele productie- en verkoopketen nauw moet samenwerken." Want het is duidelijk: duurzaamheid gaat ons allen aan.

Voor verdere informatie:
www.landgard.de

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018