Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spanje: Daikon, zwarte radijs en paarse raap "made in Galicia"

De Daikon, de zwarte radijs en de paarse raap, oorspronkelijk afkomstig uit Japan, zijn erin geslaagd zich aan te passen aan de klimatologische omstandigheden en de bodemgesteldheid van noordwestelijk Spanje. Dat laat de Galicische teler Diego Geada zien. Geada heeft zowel landbouwgrond als kassen en zet sinds bijna drie jaar in op deze alternatieve producten die zeldzaam zijn in Galicië en in Spanje in het algemeen.



"We begonnen met het verbouwen van de Daikon, omdat onze aandacht getrokken werd door zijn kankerbestrijdende en bloedzuiverende eigenschappen. Gezien het feit dat de populariteit van Aziatisch voedsel in Spanje stijgt en dat consumenten steeds meer bezig zijn met hun gezondheid, wilden we iets nieuws proberen. En het was en is een succes gebleken, zowel vanwege de smaak als de eigenschappen van de groente", vertelt de teler. "Daarna introduceerden we de paarse raap en kort geleden zijn we begonnen met het verbouwen van de zwarte radijs en ook deze groenten zijn erg goed ontvangen door onze klanten."



Diego Geada kan deze producten gedurende ongeveer 6 maanden aanbieden. "Het proces van ontkieming vertraagt behoorlijk wanneer de koude maanden aanbreken. Daarom produceren we ze ook in kassen, zodat we in staat zijn deze producten gedurende 6 maanden te leveren", legt hij uit.



De teler heeft zowel conventionele als ecologische varianten van de radijs en rapen beschikbaar aangezien ze gecertificeerd zijn door de Regelgevende Raad van Ecologische Landbouw van Galicië.



"We bestemmen deze groenten zowel voor de groothandel in Spanje, voornamelijk die in Madrid en Navarra, als voor particulieren. Het zijn producten die vooral gebruikt worden in Aziatische restaurants, door consumenten van Aziatische afkomst of door consumenten die geïnteresseerd zijn in deze gastronomie. Tot op heden hebben we nog niet geëxporteerd, maar daar staan we uiteraard wel voor open."


Voor meer informatie:
Diego Geada
M: +34 605465281
diegogeadacasabella@gmail.com
Publicatiedatum: