Overname maakt groei Tomate Jouno mogelijk

Het Franse Tomate Jouno teelt zo'n tien verschillende rassen cherry- en cocktailtomaten. Sinds haar oprichting in 1888 wordt het bedrijf gerund door de familie Jouno. Dit jaar heeft Christian Jouno, de vierde en laatste generatie, het bedrijf echter overgedragen aan Dominique Visonneau en Anne-Claire Goyer. Deze overname stelt Tomate Jouno in staat verder te groeien en haar productie te vergroten. "Dit is noodzakelijk om aan de specifieke wensen van de tomatenmarkt tegemoet te kunnen blijven komen," zo luidt de gezamenlijke mening van de ondernemers. 


Christian Jouno, Dominique Visonneau en Anne-Claire Goyer

Anne-Claire (33) teelt op 11 hectare tomaten. Haar bedrijf maakt onderdeel uit van de coöperatie Océane waarvan zijzelf vicevoorzitter is. Domique (53) teelt sla en is sinds 1999 voorzitter van Océane. Beiden beschouwen deze nieuwe uitdaging als een 'geweldig project dat een natuurlijke uitbreiding van hun bestaande activiteiten is'. De nieuwe eigenaren zullen zich vooral gaan richten op smaak, kwaliteit en respect voor het milieu.

Sweet Baby is het populairste tomatenras dat Tomate Jouno teelt. Anne-Claire: "Dit is een exclusief ras dat door maar weinig andere telers geteeld wordt. Het is echt ons belangrijkste ras." Het grootste gedeelte van de tomaten van Tomate Jouno worden op de Franse markt verkocht. Een klein deel wordt naar Duitsland en de Benelux geëxporteerd.


Voor meer informatie:
Tomate JounoPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018