Landgard Bio: voordelen van biologische producten in de focus zetten

Als onderdeel van de gemeenschappelijke Nordrhein-Westfalen stand op de Biofach 2018 heeft Landgard in Nürnberg laten zien hoe creatieve verkoopconcepten en licentiesamenwerkingen met sterke partners de voordelen van biologisch geteelde producten in de focus zetten.

"Biofach was voor ons ook dit jaar een belangrijk platform om nationale en internationale beursbezoekers te laten zien hoe Landgard Bio haar handelspartners en telers optimaal kan ondersteunen met biologische producten en een omvangrijke dienstverlening", zegt Albert Fuhs, directeur van Landgard Bio. "Bio is één van de belangrijkste actuele voedings- en handelstrends, waardoor de vraag het aanbod momenteel overstijgt. Alleen met vakkundige planning, productie en verkoop is biologische teelt uiteindelijk voor alle betrokkenen binnen de toegevoegde waardeketen ook werkelijk duurzaam, toekomstbestendig en rendabel."Daarvoor presenteerde Landgard het vakpubliek op de Biofach spannende ideeën en licentiesamenwerkingen met sterke partners die extra verkoopprikkels bieden voor consumenten buiten puur de biologische herkomst van de producten. Zo konden de beursbezoekers zich een beeld vormen van hoe kleine ontdekkers passend bij hun leeftijd bewust gemaakt kunnen worden van belangrijke onderwerpen zoals tuinieren en gezonde voeding. In samenwerking met de bekende 'Sendung mit der Maus', één van de bekendste kinderprogramma's in Duitsland, worden groenten en fruit evenals bloemen en planten in biokwaliteit verkocht.

ISS BIO van Achim Sam is een jong biologisch eigen merk van Landgard. Entertainer Achim Sam als testimonial brengt op zijn charmante wijze de zin in biologische kruiden en de vreugde aan een gezonde voeding op mensen over – zonder daarbij met een vinger te wijzen. Het productportfolio omvat bio gecertificeerde kruiden zoals basilicum, bieslook, tijm en marjolein. Lekkere receptideeën op elke verpakking en nuttige wetenswaardigheden op de website www.issbio.com ronden het gezonde ISS BIO-palet af en bieden consumenten extra informatie rondom gezonde biologische voeding.

Bovendien toonde Landgard tijdens de vier beursdagen welke voordelen zij biologische telers biedt als coöperatie met mondiale kracht, regionale en lokale presentie, persoonlijke en gekwalificeerde nabijheid en een strategisch partnerschap met de handel.

Om ook in de toekomst klanten het hele jaar door van eersteklas bioproducten te kunnen voorzien, is Landgard momenteel op zoek naar nieuwe lidbedrijven - regionaal, nationaal en internationaal. De kansen en mogelijkheden die de biologische landbouw biedt maakt Landgard ook direct zichtbaar voor geïnteresseerde telers. Daarvoor is de telerscoöperatie reeds in het afgelopen jaar begonnen om circa 28 hectare eigen grond, grenzend aan de vestigingen in Straelen en Lüllingen, klaar te maken voor biologische teelt. Na de noodzakelijke herstelfase wordt daar, in het kader van een vijfjarig plan, een bont bio-assortiment in biologische vruchtopvolging geteeld. Daarnaast zullen er ook projecten ter vergroting van de biodiversiteit gerealiseerd worden.

Voor verdere informatie:
www.landgard.de

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018