Eerste Braziliaanse avocado's in maart op de markt

Braziliaanse avocadoproductie zal in 2018 groeien

De laatste jaren is de teelt van Hass avocado's in Brazilië gegroeid. Dit geldt ook voor het bedrijf Jaguacy dat de groei van haar avocadovolume in 2018 op 3.000 ton raamt. Deze groei is te danken aan de voortdurende verbetering van bedrijfsprocessen en verduurzaming van de productieketen om aan zowel de binnen- als buitenlandse markt tegemoet te kunnen komen. Het bedrijf is van plan om in 2018 370 containers naar de overzeese markt te exporteren via het in Rotterdam gevestigde Jaguacy Holland. Jaguacy Brazil, dat gevestigd is in het grootste avocadoteeltgebied in Brazilië, is de belangrijkste teler en exporteur van Hass avocado's in Brazilië. Het bedrijf zal vanaf maart beginnen met het aanbieden van haar avocado's op de buitenlandse markt.

De Braziliaanse avocado staat bekend om haar unieke smaak en kleur en onderscheidt zich ook op kwaliteit en dankzij de hoge mate waarin Jaguacy investeert in maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. "Maatschappelijke verantwoordelijkheid vormt een onderdeel van onze waarden. Jaguacy investeert voortdurend in respect, waarden en de garantie voor de duurzame teelt om haar processen te verbeteren," legt Lígia Falanghe Carvalho uit, directeur marketing en human resources. 
 


Onlangs was Jaguacy als grootste Braziliaanse avocadoteler aanwezig op de Fruit Logistica vakbeurs 2018 en hiermee werkt het bedrijf aan haar strategie om de diversiteit van de Braziliaanse teelt en kwaliteit van de Braziliaanse avocado internationaal onder de aandacht te brengen. Tijdens dit evenement is Jaguacy er evenals andere jaren weer in geslaagd om de samenwerking met Europese importeurs en retailers te consolideren. 


 
Over Jaguacy
Jaguacy teelt al ruim 40 jaar avocado's in het grootste avocadoteeltgebied van Brazilië. Het heeft zich gespecialiseerd in de teelt van en handel in avocado's en geldt als pionier in de Braziliaanse avocadosector. Het bedrijf zet haar productie niet alleen in alle Braziliaanse staten af maar ook op 30 buitenlandse markten. In 2017 ontving het bedrijf als eerste teler van bio-avocado's in Brazilië het IND-certificaat.

Contact:
Jaguacy Brazil
Lígia Falanghe Carvalho
ligia@jaguacy.com.br
+55 14 9 9741 9458

Liliana Zayas
liliana@jaguacy.com.br
+55 14 9 9618 9128

www.jaguacy.com.br

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018