Teler en weldoener Mwangi ontvangt eindelijk KenyaGAP-certificaat

Keniaans passiefruit naar EU geëxporteerd

De Keniaan Ephantus Mwangi en zijn echtgenote Pauline hebben hun leven gewijd aan het helpen van tienermoeders in hun opvangtehuis net buiten de stad Kitale. 

Tijdens een bezoek aan Nederland merkte het echtpaar dat Nederland ondanks haar bescheiden afmetingen een AGF-exporteur van formaat is en bekend staat om het hoge niveau van haar tuinbouwsector. Met dit in het achterhoofd zochten ze naar een manier om de fruitteelt en het begeleiden van jonge meisjes te combineren in hun eigen stad Kitale. Ze begonnen een tuinbouwbedrijfje op slechts twee hectare om het tehuis met 40 meisjes te onderhouden en hen te helpen hun schoolopleiding af te maken. 

Tegenwoordig produceert het bedrijf passiefruit en watermeloenen voor de export naar de EU. Wekelijks wordt er 100 kilo passiefruit geoogst, gesorteerd, verpakt en naar de EU geëxporteerd. 

Om gecertificeerd te worden voor de export naar de EU is een KenyaGAP-certificaat van de FPEAK (Fresh Produce Exporters Association of Kenya) vereist. Het kan een langdurig en kostbaar traject zijn om dit certificaat te bemachtigen maar voor Mwangi was dit het zeker waard. 

The-star.co.ke laat weten dat Mwangi het opvangtehuis kan onderhouden met de inkomsten uit de fruitexport waarmee hij jonge moeders en hun baby's uitzicht biedt op een beter leven. Dankzij de teelt van watermeloenen en passiefruit kan Mwangi de schoolbijdragen van de meisjes betalen zodat ze weer onderwijs kunnen volgen.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018