Winst Rabobank +32% over 2017

Afgelopen jaar presenteerde Rabobank zich als een bank die de wereldvoedselproblematiek wil aanpakken. Bij de presentatie van de jaarcijfers bleek vorige week dat de bank zwarte cijfers schrijft. De nettowinst steeg naar krap 2,7 miljard euro. Een toename van 32%. Zowel bij de Nederlandse als bij de internationale activiteiten van de bank werd een hogere winst geboekt.

"Met passie geven we invulling aan onze missie 'Growing a better world together' en dat werpt vruchten af," vertelt Wiebe Draijer, voorzitter van de Groepsdirectie in het persbericht. "We hebben in 2017 een versnelling ingezet op weg naar de doelen in ons Strategisch Kader 2016-2020. Onze positie in Food & Agri in Nederland en internationaal is verder versterkt."

De stijging van de nettowinst is onder andere te danken aan de economische ontwikkeling in Nederland, de gunstige internationale F&A-markten en de lagere bedrijfslasten van de bank. De kosten kredietverliezen daalden met 500 miljoen euro tot -190 miljoen euro, -5 basispunten van de gemiddelde leningportefeuille (het lange termijngemiddelde is 36 basispunten).

 "Als de leidende Food & Agri-bank, met ongeveer 98 miljard euro aan uitstaande leningen aan bedrijven in de Food & Agri-sector, bevinden we ons in een unieke positie om onze klanten te helpen meer en kwalitatief beter voedsel duurzamer te produceren met minder middelen," aldus Wiebe Draijer. "Net als voorgaande jaren dragen we via de activiteiten van Rabo Development en Rabobank Foundation bij aan de financiële zelfredzaamheid van circa vijf miljoen kleine boeren in ontwikkelingslanden."

Lees hier het volledige persbericht met onder andere de resultaten in andere segmenten.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018