Aardappelen met BGA-certificaat vormen uitzondering

Aardappelsector heeft het zwaar

De aardappelsector had goede hoop dat de afzet en consumptie van aardappelen weer zou stijgen, maar dat is helaas niet gebeurd. "We zien dat de markt wordt aangetast door buitenlandse, met name Franse, producten. Deze hebben vaak een lage prijs waardoor de markt stagneert en de afzet en de consumptie van onze eigen aardappelen dalen. Het is dan ook moeilijk om omzet te genereren." Dat zegt Albino Carli (links op de foto hieronder), commercieel directeur van het Italiaanse aardappelconsortium PPAS.


Commercieel directeur Albino Carli en algemeen directeur Pietro Tarasi. Deze foto is genomen tijdens Fruit Logistica 2018.

Over kwaliteitsproducten met bijvoorbeeld het BGA certificaat en in het bijzonder de aardappelen van Sila, zegt Carli het volgende: "Ondanks de moeilijke marktomstandigheden is de afzet goed en worden deze aardappelen erg gewaardeerd. We zijn erin geslaagd om 10% meer af te zetten en we hebben de prijzen ongeveer gelijk gehouden met vorig seizoen toen de condities gunstiger waren. Dit geeft ons hoop voor de toekomst omdat we onze telers goede opbrengsten kunnen garanderen."

De commercieel directeur voegt eraan toe dat het seizoen van het BGA-product een beetje over het hoogtepunt is. "Het seizoen voor de aardappelen van Sila duurt tot ongeveer eind mei. Wat betreft het conventionele product zien we dat er nog volop voorraad is en dat de prijzen laag zijn. Het lijkt wel een worsteling, de situatie waarin de markt zich nu bevindt. De telers zouden zich moeten concentreren op kwaliteitsproducten en niet op massaproductie."De aardappelen van Sila zijn van uitzonderlijke kwaliteit en uitgerust met een BGA-certificaat.

Carli zegt dat hij tevreden is over de deelname aan Fruit Logistica 2018 en de nieuwe positie in hal 2.2. "Het is een grote sprong voorwaarts in vergelijking met editie 2017. Wel merkten we dat dit jaar de interesse in aardappelen minder was dan voorgaande jaren. Dat is helaas een gevolg van de marktsituatie," besluit Carli.

Voor meer informatie:
Albino Carli - commercieel directeur
Tel.: +39 342 8620034
Email: albino.carli@patateppas.it
Consorzio Produttori Patate Associati Soc. Coop. Agr.
Via del Turismo 30 - Fraz. Camigliatello Silano
87058 Spezzano della Sila (CS)
Tel.: +39 (0)984 1636301
Fax: +39 (0)984 570568
Email: info@patateppas.it
Web: www.patateppas.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018