Tekort aan Zwitsers hardfruit door voorjaarsvorst

In Zwitserland zijn de voorraden van lokale appelen en peren nagenoeg uitgeput als gevolg van de voorjaarsvorst van vorig jaar. De regering heeft toegestemd met import maar de situatie blijft moeilijk. Het voorjaar van 2017 verliep rampzalig voor de lokale hardfruitteelt in Zwitserland. De voorraden peren zullen eind volgende week op zijn. De telersvereniging Swissfruit heeft de regering half december gevraagd in te stemmen met de import van peren zonder extra importheffingen. 

De situatie voor Zwitserse appelen is hetzelfde. De voorraden Boskoop zijn nagenoeg uitgeput en de volumes Gala appelen zullen in april naar verwachting op zijn. Alleen Golden Delicious zal tot na het voorjaar leverbaar zijn. 

De regering heeft de import van 8.000 ton fruit toegestaan. Xavier Moret, vicevoorzitter van de Swiss Fruit Producers Association, laat echter weten dat er desondanks een tekort aan premium en biologisch hardfruit is. Volgens een artikel op swissinfo.ch betekent de import van biologische appelen dat de grote retailers over voldoende voorraad beschikken maar dat vooral de detail blijft kampen met tekorten, terwijl de prijzen in de tussentijd verder opgedreven worden.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018