India verlegt focus naar export bewerkte AGF

Uit gegevens van de Agricultural and Processed Food Export Development Authority blijkt dat de Indiase export van verse groenten tussen april en december 2017 met 15% gedaald is van €550 miljoen naar €465 miljoen. De export van bewerkte groenten steeg daarentegen met 3,9% van €152 naar €158 miljoen. 

Dit toont aan dat India haar focus geleidelijk verlegt van de export van verse AGF naar die van bewerkte producten om hogere inkomsten te genereren en om beter tegemoet te kunnen komen aan de aangescherpte importeisen in West-Azië en Europa. 

De export van vers fruit daalde eveneens met 4,3% van €327 miljoen een jaar geleden naar €313 miljoen gedurende de eerste negen maanden van het huidige financiële jaar. De export van bewerkt fruit en sappen steeg in deze periode met 8,3% naar €369 miljoen ten opzichte van €341 miljoen in dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Business-standard.com citeerde Ajay Sahai, directeur van de Federation of Indian Export Organisation, die gezegd heeft dat veel landen strengere kwaliteitseisen hebben ingevoerd waardoor het voor exporteurs van verse AGF steeds moeilijker wordt omdat de export vooral via middelgrote handelaren plaatsvindt. Bij de export van bewerkte AGF zorgt de betrokkenheid van het bedrijfsleven volgens Sahai voor een hoger kwaliteitsniveau. Het verladen van verse groenten en fruit wordt daarom een steeds grotere uitdaging terwijl de export van bewerkte AGF eenvoudiger wordt.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018