De gezonde eigenschappen van peren onderzocht

Joanne Slavin van de Universiteit van Minnesota heeft een literatuuronderzoek gedaan naar biomedische en agrarische onderzoeken die van 1970 tot heden zijn verschenen om de mogelijke gezondheidsvoordelen van peren in kaart te brengen. 

Peren zijn een uitstekende bron van vezels en vitamine C en bevatten maar 100 calorieën per stuk. Een middelgrote peer levert 24% van de dagelijkse behoefte aan vezels. Daarnaast bevatten peren geen natrium, cholesterol en vet maar leveren zij wel 190 mg kalium. 

Volgens een artikel op deccanchronicle.com heeft Slavin ontdekt dat het bewijs voor het verband tussen het eten van peren en de gezondheidsvoordelen uiteenlopend en karig is. Zij acht interventie-onderzoek naar de gezonde eigenschappen van peren, met name voor de darmflora, dan ook noodzakelijk. 

Hoewel het bewijs voor een verband tussen perenconsumptie en positieve effecten op de gezondheid nog beperkt beschikbaar is, draagt USA Pears bij aan het onderzoek door opdracht te geven tot onafhankelijke studies die de gezondheidsvoordelen van peren kunnen bevestigen. Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018