Eco Pack

Groen en veelzijdig verpakkingssysteem voor AGF

Het in 2008 opgerichte Californische Eco Pack heeft een veelzijdig en gebruiksvriendelijk verpakkingssysteem ontwikkeld. De oprichter van het bedrijf is Yosi Heyman die al ruim 30 jaar ervaring heeft in de verpakkingsbranche. Het bedrijf werd opgericht met als doelstelling een veilig en milieuvriendelijk alternatief voor standaard verpakkingen te ontwikkelen. 

"Het is onze visie om het Eco Pack System een wereldwijde standaard in de sector te maken voor het veiliger en milieuvriendelijker vervoer van verse en bewerkte AGF," vertelt Danny Bartal van Eco pack. "We bieden het unieke, gepatenteerde Eco Pack System aan kartonfabrikanten, distributeurs en poolingssystemen aan, zowel landelijk als wereldwijd, en aan retailers, telers en AGF-exporteurs."


Danny Bartal

Wat is het Eco Pack System?
Het systeem bestaat uit een gegoten plastic frame voorzien van een plastic voor voedsel goedgekeurde hoes. De hoezen zijn in verschillende maten leverbaar, afhankelijk van het product. 

"Het gepatenteerde Eco Pack System bestaat uit een eenvoudig te monteren plastic frame en lichtgewicht plastic hoezen die tezamen een economische, multifunctionele en herbruikbare box vormen," licht Bartal toe. "Het frame heeft dezelfde afmetingen als standaard kartonnen dozen en plastic kratten en is geschikt om te palletiseren. De hoezen zijn aangepast aan de specifieke producten en zo ontworpen dat ze optimale ventilatie en hygiëne bieden, voedselveilig zijn en verspilling voorkomen."

"Er zijn meerdere maten beschikbaar met drie basismaten die gelijk zijn aan RPC's, evenals een unieke tray voor bananen," vervolgt hij. "Extra maten kunnen op verzoek vervaardigd worden." Het bedrijf laat weten dat het systeem voor vrijwel alle AGF-categorieën gebruikt kan worden, variërend van bananen, tomaten en zachtfruit tot broccoli en wortelen.
Voordelen van Eco Pack
Buiten het feit dat het systeem milieuvriendelijk en eenvoudig in het gebruik is, levert het Eco Pack System telers ook een aanzienlijke kostenbesparing op ten opzichte van conventionele kartonnen dozen en herbruikbare plastic boxen. Volgens Bartal is dit deels te danken aan de grotere efficiëntie tijdens het transport. 

"De kostenbesparing is aanzienlijk en bedraagt gemiddeld zo'n 12% tot 20%, afhankelijk van de huidige transportverpakking van het product. Dit komt omdat er meer kratten per pallet vervoerd kunnen worden."


Aangezien het Eco Pack System vervaardigd is uit voedselveilig plastic bevordert het de ventilatie en dit zullen telers, verladers en retailers zeker waarderen. "Het systeem is geschikt voor zowel langdurige opslag als koeling en maximaliseert de levensduur van het product mede dankzij de betere ventilatie," vervolgt Bartal. "Het is ideaal om telkens opnieuw gebruikt te worden door eenvoudigweg de hoezen te verwisselen. Het Eco Pack System kan gebruikt worden voor een breed scala aan verse en diepgevroren groenten en fruit."

Recente aanpassingen en verkrijgbaarheid
Eco Pack is niet tevreden over de presentatie van het product zoals het er nu uitziet. Bartal legt uit dat het bedrijf voortdurend werkt aan het verbeteren van het product om het nog gebruiksvriendelijker voor telers te maken. Op de PMA Fresh Summit vorig jaar oktober presenteerde het bedrijf al een aantal verbeteringen. "Eco Pack verbetert de krat voortdurend om tegemoet te komen aan de eisen van klanten en om eigen innovaties door te voeren. Tijdens de PMA vakbeurs hebben we nieuwe maten gepresenteerd, evenals nieuwe mogelijkheden om de plastic hoezen te bedrukken voor marketing- en promotiedoeleinden. Tevens hebben we de Eco Pack palletbasis geïntroduceerd die voor extra stabiliteit van de boxen tijdens het transport zorgt."

Het Eco Pack System wordt aan telers op beide Amerikaanse continenten aangeboden. "Het systeem is in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en een aantal Zuid- en Midden-Amerikaanse landen verkrijgbaar," voegt Bartal er aan toe. Hij merkt ook op dat ondanks de uitdagingen binnen de verpakkingssector Eco Pack zal blijven innoveren. "Wanneer je de markt betreedt met een baanbrekende oplossing is er altijd de barrière van bestaande spelers die overwonnen moet worden. We hebben hier rekening mee gehouden en danken ons succes aan het delen van ons verhaal met zoveel mogelijk handelspartners in de hele toeleveringsketen."


Voor meer informatie:
Danny Bartal
Eco Pack Systems
Tel: +1 (951) 990-1237

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018