Afzet tropisch fruit in Duitsland

Landgard start Colombiaanse joint venture

Landgard bereikt een nieuwe belangrijke mijlpaal bij de internationalisering van de coöperatie. In het bijzijn van María Elvira Pombo Holguín, de ambassadrice van de Republiek Colombia, maakte Landgard tijdens de Fruit Logistica bekend dat zij een joint venture met eigen vertegenwoordiging in Colombia opricht. Met de oprichting van de vennootschap in Colombia worden de voorwaarden gecreëerd voor het opbouwen van klanten- en leveranciersbetrekkingen binnen de categorie groenten & fruit. Dit alles in het kader van afzet uit de eerste hand.


(van links naar rechts) Rafael Madrid Tisnes (Production Manager Avocate), Stefan Reincke (directeur Godeland Vermarktungsgesellschaft mbH voor groenten en fruit), Ricardo Pedroza (Handelsattaché), Rafael Madrid Bolero (General Manager Avocate), Maria Elvira Pombo (ambassadrice), Bert Schmitz (voorzitter van de raad van toezicht van Landgard eG), Armin Rehberg (bestuursvoorzitter van Landgard eG), Markus Zender (directeur Landgard Obst & Gemüse Holding GmbH), Labinot Elshani (algemeen vertegenwoordiger groenten & fruit bij Landgard)

"Colombia beschikt over zeer vruchtbare gebieden en teelt een grote variatie aan exotische producten, waar ook op de Duitse markt een toenemende vraag naar is. Daarom ben ik erg blij dat de handelsbetrekkingen tussen Landgard en Colombiaanse telers door de oprichting van de joint venture worden uitgebreid. Daardoor ontstaat een sterk partnerschap tussen Landgard en Colombia op de agrarische markt, waar ik groot toekomstpotentieel in zie", aldus ambassadrice María Elvira Pombo Holguín.

Internationalisering van de telersbasis

"De oprichting van de joint venture in Colombia markeert een volgende belangrijke etappe in de verdere uitbreiding van de overzeehandel van Landgard. Naast Colombia spelen daarbij ook landen als Costa Rica, Brazilië en Zuid-Afrika een belangrijke rol. Uit deze landen zullen onze klanten toekomstig uit de eerste hand van producten als bananen, peren, druiven, mango's, avocado's en diverse meloenensoorten worden voorzien. Deze activiteiten hangen ook samen met ons nieuwe distributiecentrum ten zuiden van Hamburg, das in seizoen 2019 met de nieuwste duurzame techniek aan de start gebracht zal worden", aldus Armin Rehberg, bestuursvoorzitter van Landgard.

Voor verdere informatie:
www.landgard.de

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018