Nieuwe bewaartechnologie voor peren

Hazel Technologies heeft in samenwerking met de Cornell University met succes een onderzoek afgerond naar de toepassing van nieuwe bewaartechnologie voor peren. 

Peren vormen een uitdaging voor telers, verpakkers en retailers. Overrijpe peren zijn erg kwetsbaar, wat een significante oorzaak is voor uitval. Onderzoekers van Cornell hebben tijdens het onderzoek met de Hazel Pear-technologie in een gesimuleerde retailomgeving de houdbaarheid van peren verbeterd ten opzichte van de peren die niet met de technologie werden bewerkt. De houdbaarheid werd gemeten aan de hand van de kleur, stevigheid en smaak. De tests met Hazel Pear werden uitgevoerd onder het toeziend oog van Dr. Christopher Watkins van Cornell University. Watkins is gespecialiseerd in onderzoek naar opslag met een focus op hardfruit. Het Cornell Cooperative Extension-programma is een van de belangrijkste instituten ter wereld met betrekking tot onderzoek naar de commerciële toepassing van 1-methylcyclopropeen (1-MCP) op hardfruit. 

Het team van Watkins ontdekte dat D'Anjou-peren die met Hazel Pear werden bewerkt tot drie keer langer houdbaar waren. Na behandeling behield 95% tot drie weken zijn interne kleur. 

Voor meer informatie:
Pat Flynn
Hazel Technologies, Inc 
Tel: 312-919-1105

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019