Veel interesse voor Siciliaanse biologische citroenen

"Fruit Logistica was ook in 2018 voor ons als Siciliaanse standhouder een mogelijkheid om onze producten te presenteren," zegt Salvo Magliocco, vicepresident van het Siciliaanse Pasam Agrumi.


De stand van Pasam Agrumi tijdens Fruit Logistica 2018

"Onze stand heeft ons de gelegenheid gegeven om onze topproducten te laten zien. Veel mensen vroegen ons naar het citrus en in het bijzonder naar de citroen van Siracusa."

Pasam Agrumi behoort nu tot de 'veteranen' van de biologische fruitteeltbedrijven, aangezien het al sinds het jaar 2000 biologische citroenen op de markt brengt. Al vele jaren voordat dit product als biologisch kon worden gemarkeerd hebben het bedrijf en haar telers al bepaalde procedures moeten volgen. Op dit moment beschikt Pasam Agrumi over 300 hectare met citrus, waarvan 80% biologisch.


Salvo Magliocco

"We hebben gemerkt dat er veel interesse is in biologische citroenen. Voorheen waren alleen grote supermarkten in Duitsland en Frankrijk geïnteresseerd in biologische producten, maar tegenwoordig groeit ook in Italië de vraag naar deze producten. De consument wordt zich steeds meer bewust van de milieu-impact en krijgt meer waardering voor bioproducten," gaat Magliocco door.

Fruit Logistica was voor Pasam Agrumi een mooie gelegenheid om niet alleen nieuwe contacten te leggen maar ook om historische relaties met Italiaanse grootschalige retailers te consolideren."We hebben nu ook het Bio Suisse certificaat en daardoor zien we dat ook Zwitserse bedrijven interesse hebben in onze citroenen. We zien dit als een grote uitdaging omdat alleen degene die hoogwaardig fruit verkopen in staat zijn om te concurreren op de Zwitserse markt. Dit land vraagt niet alleen om uitstekende producten maar ook om verpakkingen van topkwaliteit," concludeert de vicepresident.

Het Bio Suisse certificaat maakt het certificatiebereik van Pasam Agrumi volledig.
 
Pasam Agrumi zal ook aanwezig zijn tijdens Bio Fach in Neurenberg in hal 4/4-549.

Contact:
P.A.S.A.M. Agrumi Soc. Coop. Agricola a r.l.

Tel.: +39 0931722333
Fax: +39 0931722258
Email: info@pasamagrumi.it
Web: www.pasamagrumi.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018