CMA CGM presenteert de Reeflex

"Wij gaan het transport van vloeistoffen veranderen"

Tijdens Fruit Logistica 2018 heeft CMA CGM de Reeflex gepresenteerd, een flexitank die in een 40' koelcontainer (reefer) kan worden geplaatst en geschikt is voor zo'n 24.000 liter fruitsap, melk of andere vloeistof. Mauricio Bonilla van CMA CGM legt uit dat sinaasappelsap altijd van Brazilië naar Europa wordt vervoerd in grote tankers maar dat de Reeflex hier nu een alternatief voor is.


Mauricio Bonilla met een model van de Reeflex

De Reeflex is een flexitank uit één stuk die uitgerust is met meerdere golfbrekers die voorkomen dat de vloeistof zich naar één kant verplaatst. De tank werd ontwikkeld in samenwerking met Teconja en Liqua. "CMA CGM is wereldwijd een toonaangevende rederij en samen met Teconja en Liqua hebben we de beste oplossing op de markt gecreëerd," aldus Mauricio. 


De Reeflex wordt maar één keer gebruikt. Toch is het ontwerp zo milieuvriendelijk mogelijk. "De Reeflex kan volledig gerecycled worden en omdat de zakken slechts één maal gebruikt worden, bestaat er geen risico op besmetting. De Reeflex kan uitgewrongen worden tot hij leeg is en hierdoor blijven er nauwelijks restanten achter." Mauricio vertelt verder dat er minder arbeidskrachten nodig zijn en dat de Reeflex binnen 30 tot 40 minuten met 24.000 liter gevuld kan worden."

Het klimaat in de container is van groot belang. Mauricio legt uit dat de luchtstroom op gang moet blijven zodat de Reeflex optimaal uitgevouwen blijft. Op deze manier komt de Reeflex niet in contact met de zijkanten van de container en zullen er geen beschadigingen optreden. Normaal gesproken wordt diepgevroren concentraat is blokken vervoerd bij -20℃ tot -25℃. Sinaasappelsap kan tijdens het transport in de Reeflex bewaard worden bij -7℃ tot -5℃. Bij deze temperaturen is de textuur vergelijkbaar met die van een smoothie. Dit houdt in dat onze klanten geld kunnen besparen omdat er minder stappen nodig zijn om de drank in een verhandelbaar product om te zetten." De temperatuur van de Reeflex kan variëren van -35℃ tot +35℃, afhankelijk van het product.

CMA CGM is de op één na grootste koelcontainervervoerder ter wereld en heeft 369.000 TEU koelcontainers en 275.000 aansluitpunten voor containers.

In het onderstaande filmpje is te zien hoe de Reeflex werkt:


Voor meer informatie:
CMA CGM


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018