Greencell

UV-licht verlengt houdbaarheid avocado's

Er is een innovatie op het gebied van avocado's verpakken die bestaat uit het blootstellen van het fruit aan korte golf UV-licht waarmee bacteriën gedood worden zodat het product langer houdbaar is. Deze nieuwe ontsmettingsmethode met ultraviolet licht in combinatie met de zogenaamde MAP-verpakking werd ontwikkeld door het in Lincolnshire gevestigde bedrijf Greencell. 

Na de UV-behandeling wordt het fruit verpakt in een revolutionaire folie met microscopische perforaties waardoor een atmosfeer gecreëerd wordt die de rijping uitstelt. Dit garandeert dat de perfect rijpe avocado's twee dagen langer houdbaar zijn en dit zorgt weer voor minder verspilling. 

De avocado heeft zich inmiddels tot een fenomeen op de voedingsmarkt ontwikkeld. Toch is het fruit moeilijk te bewaren en moet het gegeten worden geworden als het optimaal rijp is. Dailymail.co.uk citeerde een woordvoerder van Greencell die vertelde dat zijn bedrijf het belangrijk vindt om de fruitkwaliteit optimaal te behouden en tegelijk verspilling te voorkomen. Na jarenlange proeven is het bedrijf erin geslaagd dit doel te realiseren.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018