Britse Albert Bartlett ontvangt 4,5 mln euro van Schotse regering

De Britse aardappelproducent Albert Bartlett heeft 4 miljoen Britse pond (4,52 miljoen euro) van de Schotse regering. Het bedrijf gaat het kapitaal investeren in uitbreiding van het assortiment en vergroting van de productiecapaciteit.

De 4 miljoen pond wordt uitgekeerd onder het Food Processing, Marketing and Co-operation scheme en is de grootste prijs die uitgereikt wordt sinds de introductie door de Schotse regering in 2015.

Het geld wordt toegevoegd aan het investeringsplan met een waarde van 17 miljoen pond (19,2 miljoen euro) van Albert Bartlett. Het geld wordt geïnvesteerd in nieuwe productielijnen op de locatie in Airdrie, waarmee nieuwe producten in het convenience en koelverse segment toegevoegd worden.

"We zijn dankbaar met deze prijs van de Schotse regering, die essentieel is voor het bedrijf om een diverser convenience en koelvers assortiment aan te bieden," aldus Mark Murray, directeur van Albert Bartlett tegen Foodbev.com. "Onze ontwikkeling in dit uitdagende nieuwe gebied zal 35 nieuwe banen creëren en nog eens 50 banen veilig stellen hier in Airdrie en daarnaast baangarantie bieden aan onze partners waar we mee samenwerken, niet in de laatste plaats onze aardappeltelers. Als de fabriek operationeel is, zal het 50.000 ton aardappelen per jaar verwerken, waarvan rond de 90% in Schotland geteeld wordt."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018