Landgard opent nieuw dc met rijpkamers in regio Hamburg

Landgard heeft in het kader van de Fruit Logistica de opening van een nieuw distributiecentrum in de herfst van 2018 aangekondigd. Het distributiecentrum zal in Neu Wulmstorf ten zuiden van Hamburg geopend worden. De nieuwe vestiging heeft een oppervlakte van meer dan 13.000 vierkante meter met talrijke rijpkamers en een omvangrijke koel- en opslagcapaciteit.


van links naar rechts: Roland Wirth (directeur van Frigotec), Andreas Holländer (Plattenhardt + Wirth), Armin Rehberg (bestuursvoorzitter van Landgard), Jörg Einenkel (directeur van Frigotec), de heer Valdir (Frigotec), Richard Stork (Plattenhardt + Wirth)

"Met de nieuwe vestiging in het noorden zal Landgard haar internationale inkoop- en verkoopcompetentie binnen de overzeese handel verder opbouwen en uitbreiden voor haar strategische handelspartners door producten uit de eerste hand af te nemen. Daarbij zal gelijktijdig de focus op de eigen lidbedrijven liggen. Deze weg werd door Landgard in de afgelopen jaren reeds succesvol bewandeld in markten zoals Azië, Israël, Italië en Spanje, en vult ons sterke lokale en nationale portfolio in Duitsland aan", aldus Armin Rehberg, bestuursvoorzitter van Landgard.

In de rijpkamers van de nieuwe vestiging zet men de nieuwste, innovatieve en tot nu toe nergens anders in Europa gebruikte technologie in met een bijzonder nauwkeurig rijpproces. Het resultaat is een duidelijk gelijkmatigere rijpkwaliteit van het fruit. Tegelijkertijd is het rijpproces dankzij de nieuwe technologie bijzonder duurzaam en energie-efficiënt. In totaal zullen er in de nieuwe vestiging ten zuiden van Hamburg 23 bananenrijpkamers, zes grote temperatuur regelbare koelruimtes en andere rijpkamers voor zuidvruchten ter beschikking staan.

Met de innovatieve rijptechnologie en de omvangrijke opslagcapaciteit creëert Landgard optimale omstandigheden voor de doelgerichte uitbreiding van de handel overzee. Vanuit de nieuwe vestiging zal Landgard beginnend met seizoen 2019 producten van overzee zoals zuidvruchten, citrus, mango's, avocado's en bananen in het kader van de coöperatieve oriëntatie aan strategische klanten verkopen. "We zijn er trots op dat we met Frigotec als specialist op het gebied van koel- en rijptechniek en de inzet van de nieuwste technologie kunnen laten zien hoe we onze opgave als moderne, succesvolle telerscoöperatie begrijpen. Maar ook op hoe we heel concreet juist bij grote projecten duurzaamheid als bestanddeel van onze duurzaamheidsstrategie met de zuilen groene producten, klimaat, energie en milieu, medewerkers en maatschappij omzetten. Met de nieuwe Frigotec-techniek zijn we hier in Duitsland de innovatieleider om onze klanten eenvoudig betere prestaties te kunnen bieden", aldus Armin.

Voor verdere informatie:
www.landgard.de

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018